Over Hockey Club NaardenHockey Club Naarden is een jonge vereniging, die momenteel rond de 1.900 actief-sportende leden telt. Centraal bij Hockey Club Naarden staan de jeugdleden en hun ouders, die de veteranen- en veterinnen-elftallen bevolken. Naast het bieden van veel gezelligheid streeft Hockey Club Naarden er naar om ieder lid de kans te geven zijn/haar hockey-talenten zo veel mogelijk tot ontplooiing te laten komen. Hiertoe wordt elk team in de gelegenheid gesteld professionele training te volgen. Ons motto is, dat hockeyen pas echt leuk wordt als je ook sportief gezien er uit haalt wat er in zit.

Van alle leden wordt verwacht, dat zij een actieve bijdrage leveren: alleen dan is Hockey Club Naarden draaiende te houden. Voor senioren komt dit minimaal neer op het fluiten en het draaien van een bardienst op zondag. Voor ouders van jeugdleden gaat het om: coachen van jeugdelftallen, fluiten op zaterdag, rijden naar de uitwedstrijden en het draaien van bardiensten op zaterdag of zondag. Ook de jeugdleden zelf kunnen op diverse terreinen hun steentje bijdragen.

 


De statutaire oprichtingsdatum is 24 april 1987. Het eerste initiatief werd genomen in het voorjaar van 1986. Op dat moment werd er in Naarden besloten het oude zwembad te slopen. Dat was voor de initiatiefnemers het startsein. Het moest mogelijk zijn op dat stuk grond twee velden aan te leggen en zo een kleinschalige hockeyclub te beginnen. Later bleek dit het begin van drie zeer moeilijke jaren, maar ook drie mooie jaren. Het werd een 'gevecht' met de gemeente om aan te tonen dat er daadwerkelijk behoefte was aan een kleinschalige club voor de Naardense jeugd en hun ouders. Het eerste jaar werd er een speelweide 'gekraakt'. Daar werd de jeugd getraind en werden evenementen gehouden. De inzet van de leden werd extra op de proef gesteld bij de aanvang van het derde jaar toen met behulp van een freesmachine en veel handen een heus 'eigen' veld werd aangelegd, dat vervolgens een seizoen lang zelf is gemaaid en onderhouden.
 
In april 1988 was het erop of eronder. In die maand viel het besluit in de raadsvergadering, dat 'Hockey Club Naarden' het een jaar mocht proberen om te laten zien dat er voldoende leden waren en dan nog wel op een oud voetbalveld! Vanaf dat moment werd ook een begin gemaakt met professionele training voor alle jeugdleden vanaf 8 jaar. De ouders startten meteen heel stoer met twee veteranen-teams, een veterinnen-team en een trim-groep.
 
In 1997 ging het tweede lustrum van start met de officiele opening van het tweede kunstgrasveld. In het seizoen 2009-2010 is nog een derde kunstgrasveld aangelegd.
In 2011 is een nieuw terras aangebouwd en het 'Joost Grasso' plein heringericht. In 2012 is het clubhuis uitgebreid en volledig verbouwd. In het seizoen 2012-2013 hebben we het 25-jarig jubileum DRIExVIJFplusTIEN mogen vieren. In de zomer van 2013 is de fusie met HC Keramikos een feit. In diezelfde zomer is ook de volledige buitenboel grondig aangepakt. Op dit moment zijn wij de enige club in 't Gooi met een WK-waardig waterveld! En hebben we een vierde veld gekregen (semi-water).

Inmiddels is het aantal jeugd elftallen gegroeid tot ruim 60. En zijn er bijna even zoveel Jongste Jeugd teams (6 en 8-tallen) die op zaterdag als op zondag de competitie spelen. Richting de start van het seizoen 2016-2017 zijn er 7 senioren teams, 10 (semi-)veteranen teams en zo'n 180 trimmers.

 
 
 

HC Naarden - Sportpark 'Naarden'
Amersfoortsestraatweg 14
1411 HC Naarden
Tel: 035 - 695 1001
[email protected]