Nieuwsbericht

Algemeen

Statiegeld op kleine plastic flessen op HC Naarden

Nieuws afbeelding 15-7-2021
Beste leden van HC Naarden,

Vanaf 1 juli 2021 wordt statiegeld op kleine petflessen ingevoerd. Omdat veel sportlocaties ook water en frisdranken in plastic flessen verkopen, heeft dit ook voor ons impact. Goed om te weten dat sportclubs niet verplicht zijn om flessen in te nemen en statiegeld uit te betalen; sportclubs vallen onder de vrijwillige
innamepunten. Wanneer een sportvereniging flesjes gaat innemen, kan je de opbrengst van het statiegeld ten gunste van de eigen vereniging laten vallen. Ook kan een vereniging de opbrengst aan een erkend goed doel doneren. Ook levert deze gescheiden inzameling een vermindering van kosten en volume van het restafval. Dus laten we er allemaal voor zorgen dat in de toekomst alle plastic flessen en flesjes in de donatiebak terecht komen!

ALGEMEEN
Vanaf 1 juli 2021 verandert het statiegeldsysteem op petflessen van frisdranken en waters. Veranderingen op hoofdlijnen:
• Er komt € 0,15 statiegeld op kleine petflessen van frisdranken of waters (niet sap, zuivel of siroop).
• Grote flessen blijven onderdeel van het systeem met €0,25 statiegeld.
• Flessen krijgen een nieuwe EAN-code & statiegeldfles-logo op het etiket.

Laten we samen duurzaam aan de slag gaan voor HC Naarden. Ga op zoek naar de donatiebak in het nieuwe seizoen en houd de diverse media in de gaten voor meer informatie!


 
 

HC Naarden - Sportpark 'Naarden'
Amersfoortsestraatweg 14
1411 HC Naarden
Tel: 035 - 695 1001
[email protected]