Nieuwsbericht

Van het Bestuur

Voordracht nieuwe bestuursleden Bea Berndsen, Max Wösten en Jan Schouten

Nieuws afbeelding 4-6-2021

Op de aanstaande Algemene Ledenvergadering (donderdag 24 juni 2021) draagt het bestuur van HC Naarden Bea Berndsen, Max Wösten en Jan Schouten voor als nieuwe bestuursleden.

 

Bea zal Marc van Wijk opvolgen als voorzitter. Max en Jan zullen beiden de rol overnemen van Suzanne Stuurman als nieuwe bestuursleden voor de portefeuille Jeugd. Lees hier meer over de keuze van het bestuur voor deze twee nieuw rollen.

 

Vooralsnog gaan we uit van een ALV op de club. Je kunt je hiervoor alvast aanmelden via [email protected] Ruim een week van tevoren ontvangt iedereen nog een uitnodiging per mail en zal de agenda bekend gemaakt worden.


Even voorstellen: Bea Berndsen, kandidaat bestuurslid Voorzitter

 


 

Ik woon in Bussum en ben getrouwd met Victor. Onze twee dochters zijn fanatieke hockeyers: Carlijn speelt in de MC1, Renee speelt in de MB4 (en is trainercoach van de MD5).  Ik heb een achtergrond in directie- en bestuursfuncties in de opleidingsbranche. In mijn vrije tijd doe ik veel aan sport (tennis, op de step en outdoortraining bij Tanja van Eck), wandel ik met onze hond en ben ik ook veel in de keuken te vinden. 


Tien jaar geleden zijn onze kinderen bij HC Naarden gaan hockeyen. Vanaf de start ben ik altijd als vrijwilliger betrokken geweest: als barhoofd, als teammanager, koken voor de trainers en in de redactie van de Ledenwijzer. Ik ben een echt verenigingsmens: voor mij is het vanzelfsprekend dat je je als vrijwilliger inzet voor de club. 


Waarom wil je voorzitter worden?

HC Naarden heeft een belangrijke positieve bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van mijn kinderen. Niet alleen als speler, maar ook in hun ontwikkeling als persoon. Ik ben daarom een grote fan van de HC Naarden-visie op jeugdhockey. 


We zijn in de afgelopen jaren in ledenaantal enorm gegroeid en tegelijkertijd is de onderlinge betrokkenheid die bij zo’n familieclub hoort, gewoon gebleven. Ik hecht grote waarde aan HC Naarden als ‘familieclub’. In een gemeente als Gooise Meren, waar veel mensen komen wonen als hun kinderen net geboren zijn, is hockey een goede manier om een vriendenkring op te bouwen en uit te breiden. Naast de sport heeft de club immers een belangrijke sociale functie.  


In de afgelopen jaren heeft de club een aantal grote stappen gezet. De hockeyvisie, het vijfde veld, de professionalisering van de organisatie, het nieuwe Nike-tenue: het zijn een paar prachtige voorbeelden. We kunnen bouwen op een goede technische staf, een professioneel bestuur en betrokken vrijwilligers. We hebben als club een goede basis. 


Waar ga je voor? 

Het gaat er natuurlijk om dat iedere speler plezier heeft in de sport. Dat betekent voor mij dat iedere speler op zijn eigen niveau kan hockeyen en zich verder kan ontwikkelen in de sport. Daarnaast: na twee ‘coronaseizoenen’ hebben we qua gezelligheid iets in te halen. Daarom is het belangrijk dat we de binding op de club weer versterken: op het veld, langs de lijn en in het clubhuis. 


Waar word je enthousiast van? 

Ik ben dol op skivakanties, met ons gezin en met vrienden. En als ik denk aan HC Naarden, kijk ik met veel plezier terug aan de fantastische familietoernooien die we als club hebben gehad. En wat heb ik zin in komend seizoen: als we als club weer gewoon competitie kunnen spelen!  


Even voorstellen: Jan Schouten, kandidaat bestuurslid Jeugd bovenbouw (A t/m C)
Jan woont in Bussum waar hij ook zijn jeugd heeft doorgebracht. Hij is getrouwd met Fereshte en heeft drie kinderen. Sara (14), Gijs (bijna 12) en "last but not least" Ziba (9). Alle drie lekker bezig op de club. Jan werkt in de financiële dienstverlening. Sinds de kinderen lid zijn geworden van Naarden is Jan op een of andere manier wel betrokken geweest bij hun teams. Als coach, scheidsrechter of als categoriemanager van een jeugdcategorie. Daarnaast is Jan zelfs ook weer gaan hockeyen in de VL1. 


"Ik heb heel veel waardering voor de club en voor de mensen die het tot dit niveau hebben gebracht. Voor mij is het een eer om te worden gevraagd voor het bestuur van deze mooie club. Zeker na de zware periode die we hopelijk nu achter ons kunnen laten. Toch hebben we ook afgelopen jaar weer laten zien dat de club leeft! Ik vind het dan ook een fantastische uitdaging om daar mijn steentje aan bij te dragen. Vanaf jongs af aan was een hockeyclub voor mij een plek waar je leuke mensen ontmoet met hockey als gemeenschappelijke deler. Bij Naarden heb ik dat wederom gevonden en in mijn rol als bestuurslid voor de Technische Commissie Jeugd (Cat. A, B & C) hoop ik dat we de verbinding in én met de jeugd dan ook nog verder kunnen brengen. We hebben daar diverse ideeën over en ik zal niet schromen ook jullie hulp daarvoor in te roepen! Hopelijk spreken we elkaar snel!" 


Even voorstellen: Max Wösten bestuurslid Jeugd onderbouw (Benjamins t/m D) 
Hockey loopt als een rode draad door mijn leven. Mijn hele jeugd heb ik op MOP (Vught) gespeeld om vervolgens te gaan hockeyen voor mijn universiteitsteam in Engeland en later in mijn studententijd bij G.S.H. Forward in Groningen. Sinds ik in Naarden ben komen wonen (2017), hockey ik met veel plezier bij Naarden in Veteranen A. Ik ben getrouwd met Liselotte en samen hebben we drie kinderen, Tijn, Kiek en Daan, waarvan de oudste afgelopen jaar bij de Benjamins is begonnen en volgend jaar naar de F-jes zal gaan. De andere twee kinderen zijn nog wat jonger maar volgen hopelijk snel.


In het dagelijks leven ben ik werkzaam bij NS als jurist, waar ik mij met name bezighoud met vastgoed gerelateerde onderwerpen zoals verhuringen, stationsontwikkelingen en gebiedsontwikkelingen en ook in meer algemene zin met het ondernemingsrecht. Binnen hockeyclub Naarden ben ik afgelopen jaar coördinator van de Benjamins geweest. Het is voor mij een mooie uitdaging om deze rol te verbreden als Bestuurslid Onderbouw. Naarden heeft als echte familieclub een grote jeugdafdeling. Ik kijk er naar uit om het vele en goede werk dat de afgelopen jaren is verzet verder uit te bouwen en een bijdrage te kunnen leveren aan het spelplezier van de spelers en de kwaliteit van alle teams in de jongste jeugd.


 
 

HC Naarden - Sportpark 'Naarden'
Amersfoortsestraatweg 14
1411 HC Naarden
Tel: 035 - 695 1001
[email protected]