Nieuwsbericht

Algemeen

Erkenning maatschappelijk belang visie op jeugdhockey

Nieuws afbeelding 8-4-2021
De afgelopen maanden hebben we onze visie op jeugdhockey onder de aandacht gebracht bij een aantal belangrijke externe stakeholders. Dit heeft geleid tot twee mooie trajecten waar we graag iets meer over vertellen.

Subsidie Rabobank en NOC/NSF
Onze hoofdsponsor de Rabobank heeft samen met NOC/NSF een subsidie ter beschikking gesteld om ons te begeleiden bij de doorontwikkeling van onze visie op jeugdhockey. Zij geven deze subsidie aan verenigingen die naar hun mening een baanbrekend idee of een relevante visie hebben. Het maatschappelijke belang van onze visie op competentieontwikkeling spreekt hen erg aan en heeft ertoe geleid dat wij deze mooie erkenning hebben ontvangen. Samen met Silvia Bos namens NOC/NSF gaan we de komende periode de inhoud van onze Naarden Hockey Academy verder door ontwikkelen.

Sportakkoord Gooise Meren 
In het kader van het Sportakkoord binnen de gemeente Gooise Meren zijn een aantal projecten uitgekozen voor nadere uitwerking en financiĆ«le ondersteuning. Eén van deze projecten is het verder uitdragen van onze kennis en ervaring over het jeugd-traint-jeugd concept in combinatie met competentiegerichte benadering vanuit onze Naarden Hockey Academy. We onderzoeken nu of we dit samen met de Buurtsportcoaches kunnen uitrollen naar andere geĆÆnteresseerde sportverenigingen binnen de Gooise Meren. 

Vanuit HC Naarden willen we naast het bieden van sport, spel en ontspanning de mogelijkheden van de hockeysport benutten om actief bij te dragen aan de bredere competentieontwikkeling van kinderen. Op deze manier willen we onze maatschappelijke bijdrage verder uitbouwen en we zijn erg verheugd dat dit op steeds meer interesse kan rekenen. Het gaat echter verder dan een mooie visie op jeugdhockey. We doen dit al concreet en worden er elke dag beter in! In onze Naarden Hockey Academy worden dit seizoen circa 180 jeugdtrainers en coaches begeleid en ontwikkeld. We hebben het dan bijvoorbeeld over relevante maatschappelijke competenties zoals kritisch en creatief leren denken, samenwerken, analyseren of zelfregulerend leren werken. Dit vraagt een andere manier van denken voor alle betrokkenen, met name de coaches. De coach houdt in deze benadering immers veel meer een spiegel voor dan dat hij precies vertelt wat je moet doen. Het is in onze ogen belangrijk dat kinderen keuzes leren maken op basis van hun persoonlijke waarneming en niet op basis van die van de coach.

Al met al spannende ontwikkelingen! We houden jullie op de hoogte.

 
 

HC Naarden - Sportpark 'Naarden'
Amersfoortsestraatweg 14
1411 HC Naarden
Tel: 035 - 695 1001
[email protected]