Nieuwsbericht

Van de Voorzitter

Woord van de Voorzitter

Nieuws afbeelding 8-4-2021
In alle opzichten zitten we in een vreemd jaar. En zoals Prince ook al zong "Sometimes it snows in April”. Maar goed, ik houd me maar vast aan het feit dat het toch echt lente is! De dagen worden langer en het weer steeds beter. Hoe fijn is het dat nu ook de senioren tot 27 jaar weer gewoon mogen hockeyen. De overige senioren en veteranen mogen in ieder geval in groepjes van vier trainen en doordat de avondklok een uurtje later ingaat kan dit gelukkig ook weer. Ondanks dat we nog flink wat te doen hebben met het coronavirus, met name via de scholen, gloort er wel steeds meer licht aan het eind van de tunnel. Vanuit het bestuur, de TC’s  en de technische staf blijven we positief en zorgen we er vooral voor dat we zoveel mogelijk met z’n allen kunnen hockeyen. Zo starten we dit weekend met de 2de ronde van de Naarden Open! (link naar artikel Naarden Open op website) Want hoe belangrijk lekker sporten is, is voor iedereen wel heel duidelijk geworden.

Dat hockey geweldig leuk en leerzaam is voor kinderen hoef ik natuurlijk niet meer uit te leggen. De maand april staat traditioneel in het teken van de nieuwe inschrijvingen bij de jeugd. Wat soms minder bekend is, is het feit dat het instromen als Benjamin aan kinderen de grootste kans biedt om op HC Naarden te komen. Jaarlijks is er altijd ook nog wel wat ruimte voor de zogenaamde zij instroom, maar de kans dat dit lukt is beduidend lager dan de kans om als Benjamin in te stromen. Ook dit jaar kunnen we wederom een zeer grote groep van circa 110 Benjamins (minimaal zes jaar oud op 1 oktober) plaatsen. Dus, ken je nog (ouders van) kinderen die zich aan willen melden bij onze mooie club, zorg dat ze dit in de maand april doen!

HC Naarden investeert ontzettend veel in de ontwikkeling van haar jeugdleden. We doen dat onder andere via de Naarden Hockey Academy, waar we onze ruim 180 jeugdtrainers competenties bijbrengen die ze helpen op het hockeyveld, maar ook zeker daarbuiten. Het is daarom ook geweldig om te zien dat we steeds meer erkenning krijgen voor het maatschappelijke belang van deze aanpak. Zo worden we sinds kort via onze hoofdsponsor de Rabobank en NOC NSF ondersteund bij de verdere inhoudelijke ontwikkeling hiervan. Daarnaast zijn we druk in gesprek met de Gemeente Gooise Meren over het leveren van een bijdrage in het kader van het Sportakkoord. 

Mooie ontwikkelingen dus.   

Rest mij jullie veel leesplezier te wensen met de nieuwsbrief!

Met vriendelijke groet,
Marc van Wijk 

 
 

HC Naarden - Sportpark 'Naarden'
Amersfoortsestraatweg 14
1411 HC Naarden
Tel: 035 - 695 1001
[email protected]