Nieuwsbericht

Algemeen

Corona update! Vragen en antwoorden

Nieuws afbeelding 30-9-2020

Corona update 29 september

 

We doen met z’n allen zo ons best, maar corona doet het helaas nog beter en daarom gelden er sinds dinsdagavond 29 september 18.00 uur verscherpte maatregelen.

 

De regels en het protocol volgen uit de regels van de overheid en richtlijnen van het RIVM en de KNHB. Wij vragen iedereen met klem zich hieraan te houden.

 

We begrijpen dat er wat betreft de praktische uitvoering graag zoveel mogelijk duidelijkheid komt. Daarom hieronder vast een aantal vragen en antwoorden op een rij.

 

De impact is (wederom) groot voor de club; voorlopig drie weken het clubhuis dicht, ofwel drie weken lang geen barinkomsten en niet gastvrij mogen en kunnen zijn voor alle spelers, ouders en het overige publiek.

 

Clubhuis

- Is het gehele clubhuis dicht?

Nee, de gang beneden waar de keepers lockers,toiletten en ijskast met koelelementen zijn blijft open. Boven is de bar niet open! Ook de kleedkamers zijn dicht, alleen Dames en Heren 1 mogen daar hun spullen uit de lockers halen.

 

-Is er nog op een andere manier koffie/ fris etc. te verkrijgen op de club?

Nee, en het is ook niet toegestaan om zelf te gaan ‘cateren’ op het parkeerterrein.

 

-Blijft het clubhuis wel open voor de Technische Staf/trainers?

Ja, maar de deur mag alleen geopend worden door de TS leden die een sleutel hebben en alleen de TS/trainers mogen naar binnen.

 

-Hoe gaan we om met de lunch voor tegenstanders (lijnteams)?

Omdat het clubhuis en daarmee de bar gesloten is, kunnen lunchpakketten niet meer gekoeld worden. Voor landelijk spelende teams, mag je zelf thuis een lunchpakketje/snack voorbereiden voor de tegenstanders, die je afgeeft aan de manager bij het naar huis gaan.

 

Trainingen

-Ik rijd of breng mijn kind naar een training. Mag ik blijven kijken?

Nee, als uw kind sport op de eigen sportaccommodatie dan vallen chauffeurs niet onder begeleiding. Zij worden dan dus als toeschouwer gezien en mogen niet blijven kijken/het terrein bezoeken.

 

-Geldt er weer een maximale tijd van tevoren aanwezig zijn met trainingen?

Ja, maximaal 10 min van tevoren aanwezig zijn en spelers lopen direct door naar het veld waar de training is.

 

-Zijn ouders en / of managers toegestaan bij trainingen van de jeugd?

Nee, ouders en managers zijn niet toegestaan. Zij worden gezien als toeschouwer en mogen niet blijven kijken/het terrein bezoeken

 

-Wie houdt er toezicht op de club tijdens trainingen?

De technische staf is elke dag aanwezig.

 

-Hoe worden de Benjamins opgevangen op zondagochtend?

In de app groep zal hierover gecommuniceerd worden; de kinderen verzamelen op de parkeerplaats per landenteam en de oudercoaches nemen de kinderen mee het veld op waar de jeugdtrainers klaar staan. Kom zoveel mogelijk met de fiets op zondagochtend in verband met beperkte parkeerruimte.

 

-Tot wanneer duren de trainingen?

Vrijdag 9 oktober is de laatste training dag voor de herfstvakantie. Voor het verloop na de herfstvakantie zullen we later berichten.

 

Wedstrijden

-Ik rijd mijn kind/teamgenoten (t/m 17 jaar) naar een uitwedstrijd, ben ik dan toeschouwer?

Nee, bij uitwedstrijden van jeugdleden tot en met 17 jaar vallen de benodigde chauffeurs onder teambegeleiding. Zij vallen dus niet onder de regel voor toeschouwers en mogen blijven kijken naar de wedstrijd. En nee, dat betekent niet een auto per kind. Er is een maximum aan ouders per team conform het rijschema van het team.

 

- Ik rijd of breng mijn kind naar een thuiswedstrijd. Mag ik blijven kijken?

Nee, als uw kind sport op de eigen sportaccommodatie dan vallen chauffeurs niet onder begeleiding. Zij worden als toeschouwer gezien en mogen niet blijven kijken.

 

-Mogen we oefenwedstrijden plannen tot en met 20 oktober 2020?

Ja dat mag, maar nog steeds gelden de regels voor wat betreft publiek, rijouders en blijft het clubhuis dicht.

 

-Zijn managers toegestaan bij (jongste) jeugdteams wedstrijden.

Ja, managers worden gezien als begeleiding en hier geldt maximaal twee per team (Je mag dan niet plaatsnemen in de dug-out). Bij Jongste Jeugd F t/m E8 geldt ook twee volwassenen per team (manager en/of spelbegeleiders of scheidsrechters)

 

-Wie houdt er toezicht op de club tijdens competitie dagen?

Dat doen we samen, het bestuur, categoriemanagers, teammanagers, de Technische staf en overige vrijwilligers.

 

-Is het mogelijk om de Youtube livestream van HC Naarden ook aan te zetten op zaterdag en zondag voor teams die op veld 1 spelen?

Ja, verdere informatie volgt snel via de app via een speciale button.

 

-Is er wel een wedstrijd tafel?

De wedstrijdtafel is voorlopig niet aanwezig. Het spelschema hangt naast de ingang en op de deur van het clubhuis.

 

-Hoe werkt het verzamelen op een club voor wedstrijd?

Zorg dat je maximaal 40 minuten van tevoren op de club waar je speelt aanwezig bent (en check altijd de site van de andere club) Als je thuis speelt, geldt ook dat je maximaal 40 minuten van tevoren aanwezig mag zijn.

 

-Mogen geblesseerde/niet opgestelde spelers worden toegelaten?

Alleen spelende spelers worden toegelaten, geblesseerde/niet spelende spelers worden gezien als publiek en is niet toegestaan in geval van Senioren/veteranen teams.Geblesseerden in de jeugd mogen wel plaatsnemen op de bank.

 

 

Evenementen/overige

-Het GJK met alle Gooische clubs staat gepland 24 oktober, gaat deze nog door?

Nee, dit evenement gaat helaas niet door. Voor het GJK zijn vele voorbereidingen noodzakelijk, het leidt tot veel bewegingen van personen in het Gooi en het is onzeker of de situatie op 24 oktober een evenement als het GJK toelaat.

 

-Is er al meer duidelijkheid over wel of niet zaalcompetitie?

De KNHB neemt hier uiterlijk medio oktober een beslissing over.

 

-Als ik toch nog aanvullende vragen heb, bij wie kan ik dan terecht?

Ouders kunnen terecht bij de manager (coach) van het jeugdteam van hun kind. Deze manager (coach) kan contact opnemen met de Categorie manager uit de Technische Commissie. Indien nodig heeft deze persoon korte lijnen met de Technische Staf en/ of het Bestuur. In geval van senioren / veteranen teams zullen de vragen via de aanvoerders app terecht komen bij de juiste personen.

 

Zie voor meer informatie ook op de sites vanRivm.nl, overheid.nl en hockey.nl en KNHB.nl

 

Met vriendelijke groet,

Bestuur HC Naarden

 

 

 
 

HC Naarden - Sportpark 'Naarden'
Amersfoortsestraatweg 14
1411 HC Naarden
Tel: 035 - 695 1001
[email protected]