Nieuwsbericht

Junioren

Informatie over de indeling jeugdteams ‘18/’19

Nieuws afbeelding 22-5-2018

De Technische Staf is in samenwerking met de Technische Commissies druk bezig met de voorbereidingen voor de indeling van de teams voor het nieuwe seizoen. Graag informeren we je over de achtergronden hierbij.


In december 2017 zijn we als club gestart met het formuleren van onze visie op jeugdhockey en daarin zijn we geholpen door (hockey-)experts, Technische Staf, TC-leden, geïnteresseerde leden en ouders. De basis is dat Hockey Club Naarden een hockeyleven lang onvergetelijke ervaringen biedt voor ieder lid, op elk niveau. Onze visie op jeugdhockey waarborgen we door "een 10-tal HC Naarden principes”. Nadere communicatie over de visie en de principes volgt binnenkort.


Eén van de principes lichten we er nu alvast uit: "We doen selecties en indelingen op basis van meerdere criteria. We kijken weloverwogen naar hockeytechniek, spelinzicht, inzet, coachbaarheid, fysiek- en motorisch vermogen én houden de opties voor laatbloeiers zo lang mogelijk open”.  


In onze visie, die aansluit bij die van de KNHB, is verder vastgelegd dat de focus per categorie verschilt: bij de Jongste Jeugd ligt die op spelen, inspireren, ontdekken, techniek ontwikkelen en vooral plezier maken. Dit betekent ook dat binnen de teams minder specialisatie is, er meer gelijkwaardige teams zijn en wij de opties voor doorstroming langer willen openhouden. Bij de D en de C is er meer focus op de brede ontwikkeling van de verschillende vaardigheden en voorkeuren. En vanaf de B is de focus op ontketenen; voorkeuren worden specialisaties. Presteren staat dan voorop, maar wordt wel te allen tijde gecombineerd met plezier, waarbij er dus ook ruimte is voor vriendenteams.


Doelstelling van HC Naarden is dat iedere speler op zijn/haar eigen niveau met plezier kan leren hockeyen en een eerlijke kans krijgt om te laten zien wat hij/zij kan.


Wat betekent dit voor de indeling van jeugdteams ‘18/’19?

Gedurende het seizoen zijn er van alle spelers meerdere evaluaties gemaakt. Het proces van selecteren en indelen wordt op deze manier zo objectief en transparant mogelijk gemaakt.


We gaan uit van:

  • meerdere beoordelingen per kind per seizoen;
  • beoordelingen vanuit meerdere begeleiders (en dus gezichtspunten);
  • input op meerdere criteria (met verschillende wegingsfactoren per categorie);
  • gesprekken over alle bevindingen en over alle kinderen;
  • aan het eind van het seizoen worden eventueel circuittrainingen georganiseerd als aanvulling en afhankelijk van de categorie;
  • tijdens het seizoen kunnen spelers uitgenodigd worden om mee te trainen met een hoger team.


Aan het eind van het seizoen volgt een eindbespreking tussen de Technische Staf en de Technische Commissie, waarin definitieve keuzes worden gemaakt over de indeling voor volgend jaar.

 

Het streven is dat medio juni de communicatie over deze nieuwe teamindelingen zal gaan plaatsvinden.


Met vriendelijke groet, namens het bestuur,


Daan Goote & Hans Otten


 

HC Naarden - Sportpark 'Naarden'
Amersfoortsestraatweg 14
1411 HC Naarden
Tel: 035 - 695 1001
[email protected]