Nieuws

 
Nieuws afbeelding
21 aug 2018

Keeperstassen liggen klaar in de juiste lockers

Beste jeugd-keepers en managers van teams met wisselkeepers,
 
De lijnteamkampen en het GJK naderen al weer in rap tempo! Daarom is jullie keeperscommissie druk in de weer om alle keeperstassen in orde te krijgen. Helaas zijn nog niet alle (voor de vakantie bestelde) materialen binnen maar we proberen zo goed mogelijk de tassen te vullen met passend materiaal. We hebben al wel de inhoud van alle lockers verhuisd! Als je bijvoorbeeld keeper was van de JB1 en je bent nu de keeper van de JA2 dan is je tas en slot nu naar de locker van de JA2 verhuisd. Had je een wat moeilijk draaiend bronzen slotje? Alle bronzen slotjes zijn vervangen. Als je een driecijferig slot had heb je je oude code met een nul erachter. 123 wordt dan bijvoorbeeld 1230. Als je een viercijferig slot had heb je gewoon dezelfde code!
 
Voor alle keepers van de 1e en 2e teams zijn de tassen nu al bijgevuld zodat je komende woensdag (1e lijn) en volgende week maandag (2e lijn) aan de bak kunt.

In sommige gevallen hebben we nog niet alle gewenste materialen en wachten we nog op leveringen. Als het goed is zijn de tassen wel compleet gevuld met alle benodigde onderdelen. Voor de rest van de keepers / teams zullen we ervoor zorgen dat de tassen klaar zijn voor het GJK. Voor de teams met een wisselkeeper of een nieuwe vaste keeper (met name 1e jaars D-keepers) zullen we een avond organiseren in de week voor het GJK waar tegen betaling van €150 borg (met pin-pas bij voorkeur) je een briefje krijgt met locker nummer en de code van het slot. In de locker staat dan jouw tas! Alle vaste keepers hoeven uiteraard niet langs te komen. Jouw tas staat dus in je (nieuwe) team locker! Zoals eerder gezegd zijn we momenteel druk bezig met bijvullen en vervangen van de tassen & inhoud op basis van voor de vakantie geïnventariseerde wensen.
 
Goal keepers are amazing people!
 
De keeperscommissie.

 
Nieuws afbeelding
19 aug 2018

Dames 1 wint oefenwedstrijd tegen Overbos met 7-3

Dames 1 is alweer druk bezig met de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen. 
Vandaag vlogen de goals je om de oren op HC Naarden. Maar liefst met 7-3 gewonnen. 

 
Nieuws afbeelding
8 aug 2018

WK-goud ook voor Dames45+: Marry Berkhout

Niet alleen de Dames van het Nederlands Elftal zijn wereldkampioen geworden maar ook Marry Berkhout wist met de Dames 45+ het WK Masters 2018 winnend af te sluiten. In Barcelona werd van Engeland in de finale met 1-0 gewonnen.
Bij de mannen werd Floris Berkhout 2e in de categorie H50+. In de finale was Australië met 2-1 de Oranjemannen de baas.
Gefeliciteerd!

 
Nieuws afbeelding
29 jul 2018

zondag 16 september is Z-day

Terwijl de meesten van ons nog lekker op vakantie zijn, is de KNHB al weer begonnen met de voorbereidingen voor het zaalhockey seizoen. Omdat het voor de bond altijd weer een hele puzzel is om de wedstrijd- en zaalschema's rond te krijgen, hebben ze de deadline om zaalhockeyteams aan te melden iets vervroegd. 
Dat betekent dat we dit jaar half september moeten laten weten hoeveel teams er vanuit Naarden meedoen in de zaal. Net zoals vorige jaren doet de jeugd automatisch mee met zaalhockey. Met een kleine wijziging. Omdat er in de A altijd heel veel spelers zitten die eindexamen doen, stages hebben en wat minder tijd hebben, bleek het niet altijd even makkelijk om teams samen te stellen. 
Daarom moeten dit jaar spelers A zich dit jaar AANMELDEN om mee te doen in de zaal. Voor de overige jeugdteams veranderd er niets
Kortom, speel je in de B, C of D-jeugd en wil je NIET zaalhockeyen, meld je dan AF voor zondag 16-9. Maar speel je in de A; bespreek dan met je team tijdens de GJK of jullie willen gaan zaalhockeyen of niet. En meld je team AAN voor  zondag 16-9. 
Fijne vakantie, en tot in september.
zaalhockeycie HC Naarden Jurryt van Arend,  Lisette Bakker,  Paul Goedvolk,  Marjon Haijtink,  Martine Mittertreiner,  Gabrielle van Waes,  Lonneke van Wijk

 
Nieuws afbeelding
20 jul 2018

Bitjes happen op 5 september 2018

Is je gebit je heilig, sport dan veilig!
Kom ook naar de hapdag op woensdag 5 september 2018 (17.00 – 20.00 uur) 
Klik op de bijlage voor alle belangrijke informatie over aanmelden en de details. 

 
Nieuws afbeelding
15 jul 2018

Competitiedag 27 oktober valt in de herfstvakantie

Voor dat de vakantieplannen voor komend jaar vastgelegd gaan worden, let op!
Voor alle A tot en met E spelers, coaches en managers: Let op! De laatste zaterdag van de herfstvakantie - zaterdag 27 oktober - is een officiële competitiedag. 
Tip voor alle managers en coaches: Inventariseer even of je team compleet is die dag. Wedstrijden mogen van de KNHB wel eerder gespeeld worden, maar niet later. 
Heb je daar vragen over? Neem contact op met [email protected]  

 
Nieuws afbeelding
8 jul 2018

Ballenkinderen H1 & D1 gezocht! (+ enthousiaste coördinatoren gezocht!)

Wil je volgend seizoen de spannende wedstrijden van Heren-1 of Dames 1 in de Overgangsklasse van heel dichtbij meemaken? Dan is dit nu je kans om HC Naarden ballenjongen of meisje te worden.
We zoeken jongens en meisjes vanaf 13 jaar (tot 16 jaar). Het tenue wordt verzorgd door de club en na afloop van de wedstrijd krijgen jullie wat te drinken en te eten. Heren-1 en Dames-1 organiseren aan het eind van het seizoen nog iets leuks voor jullie als bedankje maar dat blijft nog even een verrassing.

Dus, wil je wedstrijden op hoog niveau van heel dicht meemaken en wil je graag actief bij deze superspannende topwedstrijden betrokken zijn meld je dan z.s.m. aan, want "wie het eerst komt, die het eerst maalt”. Aanmelden en/of meer informatie via:  [email protected]
Zet in je mail je naam, e-mailadres en telefoonnummer. Alvast bedankt voor jullie aanmelding!
Afhankelijk van het aantal aanmeldingen zul je gedurende het seizoen ongeveer 2 tot 4 keer langs de lijn mogen staan.
Om dit alles goed te coördineren zijn we ook nog op zoek naar een of meer enthousiaste ouders. Meld je aan via hetzelfde adres: [email protected]

 
Nieuws afbeelding
8 jul 2018

De nieuwe Lijnmanagers stellen zich voor (deel 2)

Met ingang van volgend seizoen zullen er vier bekende clubgezichten in een nieuwe rol te zien zijn: die van Lijnmanager. Eerder stelden Hester Kernkamp en Anton-Pieter van Logtestijn zich voor, vandaag de beurt aan Jan van Rhee en Janine Nanninga.
 
Deze Lijnmanagers zullen als klankbord en eerste aanspreekpunt voor de managers van de Lijnteams gaan fungeren. Dit initiatief past in de visie op jeugdhockey op HC Naarden waarin we de samenwerking tussen begeleiders en ouders rondom een team/categorie continu willen verbeteren. In de breedte kennen we daarvoor de categoriemanagers, en in de lijn zijn er vanaf volgend seizoen dus deze Lijnmanagers. Zij zullen een belangrijke rol spelen bij sociale en pedagogische vraagstukken en daarmee een essentiële schakel vormen naar de Technische Staf. Iedere Lijnmanager heeft zijn eigen "blok”, waar geen eigen kinderen in spelen. Hester is er voor Jongens A/B, Janine voor Meisjes A/B, Anton-Pieter voor Jongens C/D en Jan voor Meisjes C/D.

Jan van Rhee
"Ik ben Jan van Rhee, en samen met Ellen hebben we twee jongens die komend seizoen in JC1 (Daan) en JC3 (Jan) van Naarden spelen. Inmiddels ben ik tweede helft veertig en door de weeks ben ik druk bezig met grote projecten binnen de industrie en met het coachen van trainees binnen het bedrijf. Ruim tien jaar geleden ben ik door mijn overbuurman overgehaald om weer te gaan hockeyen bij de Veteranen van Naarden. Twee jaar geleden ben ik overgestapt naar trainingslid+ waardoor ik nog regelmatig een wedstrijd mag invallen. De afgelopen jaren heb ik gezien dat onze club zich heeft ontwikkeld tot een club die een familieclub wil blijven maar die ook op goed niveau weet te presteren. Vooral die combinatie spreekt mij aan. Wat kun je van mij verwachten als Lijnmanager? Niet alleen zal ik ondersteunend zijn aan de managers met zaken die rondom het team spelen. Ik zal ook kijken hoe ik de samenwerking tussen de managers en de trainer/coaches kan verbeteren. Juist die samenwerking is erg belangrijk voor zowel de prestaties als voor het plezier op het veld.”
Janine Nanninga
"Ik ben Janine Nanninga, getrouwd met Rolf Phielix.Mijn zoon Tim is keeper bij Heren 1 en mijn dochter Nikki heeft net haar lidmaatschap opgezegd na haar eindexamen.Hockey is mijn passie.Vanaf mijn jeugd heb ik gespeeld en bij onze verhuizing naar Naarden kwam ik bij de veteranen bij HCN. Helaas moest ik stoppen vanwege een knieblessure. Om toch actief met hockey bezig te kunnen blijven heb ik toen een trainerscursus gevolgd bij de KNHB en heb ik jarenlang op Naarden training gegeven aan verschillende jeugdteams en aan dames veteranen. Ook was ik geregeld bij de teams van mijn twee kinderen betrokken. Bij de Benjamins als trainer/coördinator, als categoriehoofd en als manager. Ondanks de groei en professionalisering is er op Naarden nog steeds plek voor hockey op hoog niveau en hockey voor de gezelligheid. Het plezier van velen in en naast het veld maakt dat ik er graag ben.
Wat kun je van mij verwachten als Lijnmanager? Iemand die de grote lijnen in de gaten houdt en de individuele belangen afweegt tegen het belang van de club en het collectief van speelsters. Als lijnmanager ben je neutraal en kan je een verbindende rol spelen tussen het team, de manager en de trainer coaches.”
 

 
Nieuws afbeelding
4 jul 2018

Gezocht: Vrijwilliger gevonden voorwerpen

Beste leden en ouders van leden,  Voor komend seizoen 2018-2019 zijn we op zoek naar één of twee enthousiaste mensen die zich willen ontfermen over de gevonden voorwerpen op HCN.  
Met deze vrijwilligerstaak ben je het aanspreekpunt, telefonisch of per mail, voor de gevonden voorwerpen. Naast 1 maal per maand de gevonden voorwerpen opruimen gedurende het seizoen worden tweemaal per jaar de niet-afgehaalde voorwerpen verkocht in het clubhuis op de kledingbeurs. 
Herenig je mensen graag met hun bezit, en wil je meer informatie of wil je je aanmelden voor deze commissie mail dan naar [email protected]
Met vriendelijke en sportieve groet,
Gaby van de Walle

 
Nieuws afbeelding
3 jul 2018

Vanavond 20.00 uur ALV in het clubhuis.

Volle agenda en afscheid Hans en Rogier!

 
Nieuws afbeelding
3 jul 2018

We zoeken nieuwe barindelers!

Beste leden en ouders van leden...Een aantal jaren hebben we ons met plezier ingezet om de barindeling voor de barhoofden en barmedewerkers vorm te geven. Voor komend seizoen 2018-2019 zijn we op zoek naar leden en/of ouders van leden die dit willen overnemen. Het is een commissie die je bij voorkeur met 2 personen (vrienden/buren) oppakt en vanuit huis kan regelen. Het clubhuis en de bar is na de wedstrijd de plek om nog even bij te praten onder het genot van een hapje en een drankje. Als barhoofdindeler leg je de basis dat dit goed is geregeld. 
Wat moet je doen: voorafgaand aan het seizoen schrijf je alle teammanagers met het verzoek barmedewerkers aan te leveren.  Vervolgens verwerk je van barmedewerkers in het planningsysteem tevens deel je periodiek de barhoofden in.
Uiteraard helpen we je wegwijs te maken in het systeem en helpen we je het komend seizoen met het voorbereiden van de indeling en het aanschrijven van de teammanagers. Wat krijg je ervoor terug? Indirect veel tevreden klanten, dankbare ouders, een gezellige tijd, en uiteraard een goed gevoel. Ook wordt ieder seizoen een barhoofdenavond georganiseerd. Tijdens deze avond leer je de barhoofden kennen, krijg je nog meer informatie over de club en eten we gezellig samen.
Wil je meer informatie of wil je aanmelden voor deze commissie mail dan naar [email protected] en/of [email protected]!
Sportieve groet,
Edith van de Weg en Judith Arkesteijn Barindelingscommissie HC Naarden 2015-2018

 
Nieuws afbeelding
29 jun 2018

De nieuwe Lijnmanagers stellen zich voor (deel 1)

Met ingang van volgend seizoen zullen er vier bekende clubgezichten in een nieuwe rol te zien zijn: die van Lijnmanager. Hester Kernkamp, Janine Nanninga, Anton-Pieter van Logtestijn en Jan van Rhee gaan zich komend seizoen enthousiast aan deze nieuwe functie wijden. 
Zij zullen als klankbord en eerste aanspreekpunt voor de managers van de Lijnteams gaan fungeren. Dit initiatief past in de visie op jeugdhockey op Naarden waarin we de samenwerking tussen begeleiders en ouders rondom een team/categorie continu willen verbeteren. In de breedte kennen we daarvoor de categoriemanagers, en in de lijn zijn er vanaf volgend seizoen dus deze Lijnmanagers. Zij zullen een belangrijke rol spelen bij sociale en pedagogische vraagstukken en daarmee een essentiële schakel vormen naar de Technische Staf. Iedere Lijnmanager heeft zijn eigen "blok”, waar geen eigen kinderen in spelen. Hester is er voor Jongens A/B, Janine voor Meisjes A/B, Anton-Pieter voor Jongens C/D en Jan voor Meisjes C/D. De komende tijd stellen ze zich persoonlijk voor. Te beginnen met Hester en Anton-Pieter.
Hester Kernkamp
"Mijn naam is Hester Kernkamp, ik ben 48 jaar, getrouwd met Reinder, moeder van drie kinderen en met mijn eigen kantoor werkzaam als arbeidsrecht specialist. In mijn jeugd heb ik gehockeyd op Kampong, in mijn studententijd bij Groninger Studs, daarna op Amsterdam en sinds een paar jaar speel ik op veteranen niveau. Wij zijn al weer tien jaar geleden lid van HC Naarden geworden toen onze oudste dochter Eva benjamin werd. Als benjamincoördinator heb ik toen ook de trainingen op zondagochtend begeleid. Daarna ben ik coach geweest van het F- team van onze middelste dochter Cato en toen onze jongste dochter Lisa in de E6 en E8 - tallen speelde, heb ik trainingen begeleid en haar team ook een jaar gecoacht. De zaterdagen worden nu vaak vanaf 9 tot 15 uur ingevuld met suppoorten langs de lijn en op zondag kijken we graag naar D1 en H1. Het is mooi om te zien wat er allemaal gerealiseerd is in de afgelopen tien jaar en hoeveel mensen daarbij betrokken zijn. Wat kun je van mij verwachten als Lijnmanager? Vanwege de bijzondere dynamiek van een (lijn-)team waarin iedereen individueel goed kan hockeyen is het net zo belangrijk ook aandacht en tijd te besteden aan de manier waarop de kinderen, de coach, de managers en ook ouders met elkaar omgaan. Ik hoop een luisterend oor voor iedereen te zijn en dat (vooral ook) de kinderen mij rechtstreeks zullen benaderen als er iets speelt binnen hun team zodat we dan samen kunnen bekijken hoe we dit bespreekbaar kunnen maken.”
Anton-Pieter van Logtestijn
"Ik ben Anton-Pieter van Logtestijn, net 50 geworden, getrouwd met Paula en vader van drie bij Naarden hockeyende kinderen: Vera (MA1), Felix (JB1) en Tessa (MC3). Ik loop nu tien jaar rond op Naarden (waarvan een jaar Keramikos). In het dagelijks leven ben ik interim manager, organisatieadviseur, trainer en teamcoach. Ik ben zelf geen hockeyer maar omdat mijn kinderen er alle drie spelen, breng ik mijn zaterdagen grotendeels langs het veld door. Op zondag kijk ik met enige regelmaat H1 en sinds mijn dochter af en toe invalt bij D1, kijk ik ook regelmatig die wedstrijden. Ik vind Naarden een heel leuke club, waar bewezen wordt dat je zowel een gezellige familieclub kan zijn en tegelijk ook op goed niveau kan spelen. Wat kun je van mij verwachten als Lijnmanager? Eerst wat ik niet ga doen: ik ga me niet bemoeien met tactiek van teams en ga al helemaal niet beoordelen wie waar zou moeten spelen. Dat is aan de trainer/coach en het kind. Ik zal vooral af en toe sparren met de managers en desgewenst ook met de coaches over algemene zaken die spelen rondom het team en/of de club. Ik zal af en toe een wedstrijd van JD1, JD2, JC1 en JC2 komen kijken en hoop de ouders langs de kant te treffen.”

 
Nieuws afbeelding
25 jun 2018

Uitnodiging ALV HC Naarden, dinsdag 3 juli 2018

Op  dinsdag 3 juli om 20.00 uur  is de Algemene Ledenvergadering (ALV) in het HC Naarden Clubhuis.
 
Wil jij ook weten wat er allemaal in jouw club speelt? Kom dan naar de ALV. Je krijgt een update over de financiën, de laatste stand van zaken over lijn- en breedtehockey, en er is een wisseling van de wacht in het bestuur.
 
Hans Otten (commissaris TC Jeugd / breedte hockey) en Rogier van Schalkwijk (commissaris financieel advies) zullen deze avond afscheid nemen van het bestuur.

De volledige agenda kun je vinden op de website, achter de inlog in 'Mijn HC Naarden' (club > documenten > ALV). Hier kun je tevens de notulen van de vorige vergadering bekijken
 
We kijken ernaar uit je dinsdag 3 juli te verwelkomen.
 
Bestuur HC Naarden

 
Nieuws afbeelding
24 jun 2018

Bestuur draagt Suzanne Stuurman voor als nieuwe commissaris TC jeugd / Breedtehockey

Op de aanstaande Algemene Ledenvergadering (dinsdag 3 juli) draagt het bestuur Suzanne Stuurman voor als opvolger van de huidige commissaris TC Jeugd / Breedtehockey, Hans Otten.


Even voorstellen: Suzanne Stuurman, kandidaat bestuurslid TC junioren en breedtehockey

Suzanne is 42 jaar en heeft samen met Dennis 2 dochters; Robin speelt in de MC2 en Nikki van 4 jaar hangt graag nog op het ‘duikelrek’ tussen de hockeyvelden in. Suzanne heeft haar hele jeugd gehockeyd bij MHC Roden in het noorden van het land en tijdens haar studie speelde zij bij Rood Wit. Nadat Suzanne hier was gaan wonen, heeft ze nog een aantal jaren bij de ‘buren’ gehockeyd. Vanaf het moment dat dochter Robin plek kreeg bij Keramikos heeft ze elk jaar een rol als categorie manager vervuld, eerst vanuit Zojeco, later voor de zaterdag en sinds 2016 als voorzitter Technische Commissie junioren. Ook was zij actief in  de GJK commissie.

Suzanne heeft ervaring in commerciële functies zoals aansturing  buitendienst en accountmanagement. In 2015 ging het roer om en regelt Suzanne nu in het dagelijkse leven vakanties voor mensen die naar de regio Le Marche in Italië willen.

Suzanne: ”Hockeyclub Naarden is voor mij een club die enorm in ontwikkeling is, die kritisch durft te kijken naar hoe kunnen we zaken verbeteren en ondertussen wel vasthoudt aan het typische familie karakter.”

Waarom zeg je ‘Ja’ tegen HC Naarden? "Al vele jaren ‘’werk’’ ik met veel plezier samen met de Technische commissie en Technische staf. Nu mag ik van Hans Otten, een zeer betrokken HC Naarden vrijwilliger in hart en nieren, het stokje overnemen. Het is een mooie stap om vanuit deze rol op een andere manier een grotere bijdrage te kunnen leveren aan HC Naarden, aan het spelplezier van de spelers en de kwaliteit bij de breedteteams cq Jongste Jeugd. En er is nog genoeg ‘’werk’’ te verzetten en daar ga ik mij graag hard voor maken!  

 
Nieuws afbeelding
24 jun 2018

Slotdag jongste jeugd

Op zaterdag 16 juni sloot de jongste jeugd haar hockeyseizoen af. 18 teams uit verschillende windstreken kwamen naar HCNaarden om lekker te hockeyen, knotshockeyen, goaltjes-schieten, ijsjes te smikkelen en vooral om veel plezier te maken. Fijn dat Sportways het evenement sponsorde en een prijs ter beschikking wilde stellen. Een mooie afsluiting van het seizoen!

 
Nieuws afbeelding
23 jun 2018

Naarden MD3 wint het Hemels D toernooi op Bloemendaal!

Meisjes D3 won op 23 juni het Hemels D toernooi op Bloemendaal. In de laatste wedstrijd moest gewonnen worden (op gras!) van thuispartij Bloemendaal MD4 om de concurrent Rood Wit MD4 te verslaan. De zwaarbevochten 1-0 overwinning was voldoende om, op doelsaldo, de beker mee naar Naarden te nemen!
Ook de JD4 waren succesvol op dit toernooi en wonnen de titel! De jongens van de J8E1 hebben eveneens hun toernooi vandaag gewonnen!

 
Nieuws afbeelding
22 jun 2018

Clubhuis t/m augustus BEPERKT open

Tijdens de maanden juli en augustus is het clubhuis boven en beneden beperkt geopend.

In het weekend
* 23 en 24 juni is het clubhuis bereikbaar tot 15 uur. * 30 juni: kijk naar het wedstrijdschema voor de openingstijden. Andere weekenden is de club gesloten, muv 14 juli (Familietoernooi) .

Doordeweeks is het clubhuis geopend: * maandag- en woensdagavond vanaf 20.30 uur - alleen op afspraak; bel Jan van Nederveen (035-523 9030 / 0616 513216) .*  tijdens activiteiten die in de agenda staan

 
Nieuws afbeelding
19 jun 2018

Inleveren keepersmateriaal en trainingsspullen

Het einde van het seizoen betekent ook weer het inleveren van de keeperstas en het trainingsmateriaal. De keeperscommissie is op een aantal data aanwezig om de tassen (tas en inhoud schoon) in te nemen en te controleren of de set compleet is. Alleen dan (schoongemaakt en compleet, inclusief gewassen keepersshirt(s)) krijgen jullie de hele borg terug. Borg wordt teruggestort op rekeningnummer dat je opschrijft bij inleveren.€25 minder borg bij vervuilde tas en bij ernstige vervuiling €50 minder borg.
Per categorie zijn er vaste dagen en tijden waarop trainingsmateriaal en (wissel)tassen moeten worden ingeleverd en de vaste keeperstassen worden gecontroleerd. Via de intekenlijst kan je een tijdstip reserveren. Niet reserveren kan leiden tot langere wachttijden.
1. Inleveren Jongste Jeugd Zaterdag :
· Zondag 24 juni tussen 10.00 en 12.00 uur.

Intekenlijst inleveren keepersspullen JJ Zaterd...

2. Inleveren Jongste Jeugd Zondag :
· Woensdag 27 juni tussen 19.30 en 21.30 uur.

Intekenlijst inleveren keepersspullen JJ Zondag...

3. Check-up of inleveren keeperstassen Senioren teams :
· Zondag 24 juni tussen 10.00 en 12.00 uur.
· Woensdag 27 juni tussen 19.30 en 21.30 uur.

Intekenlijst check-up of inleveren keepersspull...

4. Inleveren wisselkeepers en check-up vaste keepers Jeugd A t/m D :
· Zondag 1 juli tussen 12.00 uur en 14.00 uur
· Woensdag 4 juli tussen 19.30 en 21.30 uur:

Intekenlijst check-up of inleveren keepersspull...

Graag willen we ook de tas van alle vaste keepers even zien om te kijken of alles nog goed op maat is en tevens inzicht te krijgen hoeveel er op welke termijn als gevolg van slijtage vervangen moet worden.Alleen voor die vaste keepers die langskomen kunnen nieuwe materialen worden besteld. Als je niet langskomt kan er niets besteld worden en kunnen we pas wat voor je doen als het nieuwe seizoen is begonnen.

5. Inleveren trainersmateriaal Jeugd A t/m D
· Woensdag 4 juli tussen 19.30 uur en 21.30 uur
Voor alle trainingsmateriaal dat niet is ingeleverd geldt: je bent je borg kwijt! Zorg ervoor dat de hesjes gewassen zijn.
Op het bruikleenformulier dat bij uitgifte is ondertekend, staan de verdere voorwaarden voor terugbetalen van de borg.
Borg wordt dit jaar voor het eerst teruggestort op het rekeningnummer dat je opschrijft bij inleveren van het trainingsmateriaal.

Nog één keer belangrijk: De keeperstassen van senioren teams en van de vaste jeugdkeepers hoeven niet te worden ingeleverd.
Alleen als je stopt met keepen moet je de keepersspullen inleveren om de borg terug te krijgen. In alle andere gevallen zal je tas verhuizen naar de locker van het team waar je volgendjaar in speelt.
Mede namens de keeperscommissie,
Clementine Niermans

 
Nieuws afbeelding
14 jun 2018

Visie op jeugdhockey van HC Naarden

De afgelopen maanden is er binnen HC Naarden veel gesproken over jeugdhockey. Wat is eigenlijk onze visie op jeugdhockey en welke leidende principes hanteren wij? Er is met veel HC Naarden leden gesproken en in verschillende samenstellingen discussie gevoerd.
Ook is met een aantal externe specialisten gesproken. Onze club bestaat voor ongeveer 75% uit jeugdhockey en van de senioren heeft (of had) het grootste deel hockeyende kinderen op onze club. Het gaat ons dus vrijwel allemaal aan!

In dit artikel bekennen we kleur en geven we aan hoe wij als club aankijken tegen jeugdhockey. Zoals HC Naarden een levende club is, is dit een levend stuk. Ieder jaar groeien en bloeien we en ieder jaar kijken we terug, maar vooral vooruit. En als de situatie er om vraagt sturen we bij. We zijn continu in beweging. Zoals een Chinees spreekwoord zegt: de weg is ons doel.

Wie wij zijn
Hockey Club Naarden is opgericht in 1987 als ietwat ‘rebelse’ tegenhanger van stokoude bestaande clubs in het Gooi. Oprichter Joost Grasso had daarbij een warme familieclub à la het Amsterdamse Hurley voor ogen. Vanaf het begin zijn dingen er anders gedaan dan elders. HC Naarden heeft in meerdere opzichten een voortrekkersrol vervuld, soms uit pure noodzaak maar altijd vanuit het karakter van de club en de leden. "Kan niet bestaat niet” is vanaf dag een het credo. Of het nu het revolutionaire jeugd-traint-de-jeugd concept betreft dat elk jaar beter wordt, het wachtlijsthockey dat uitgroeide tot de succesvolle Zondag Jeugd Competitie door de KNHB volledig werd omarmd, of de realisatie van een heuse eigen zaal in een gehuurde tent op een bijveld. En zo zijn er nog vele sprekende voorbeelden te bedenken.
In dertig jaar tijd heeft HC Naarden een volledig eigen plek ingenomen op de hockeylandkaart van het Gooi en Nederland. Inmiddels is HC Naarden een overgangsklasseclub, met een kleine tweeduizend leden de op-een-na-grootste club in het Gooi en in de top 20 in Nederland qua ledenaantal. HC Naarden heeft een heel duidelijk onderscheidend DNA: een hechte, sociale familieclub die boeit, bindt en verbindt en op ieder (hockey)niveau er uit probeert te halen wat er in zit. De club die baanbrekend wil zijn en niemand uitsluit. HC Naarden is de landskampioen van de betrokkenheid.
Onze missie en kernwaarden
Hockey Club Naarden wil de club zijn waar sportieve ambitie en plezier hand in hand gaan. De club waar iedereen zich veilig en thuis voelt, we elkaar vooruit helpen op wat voor manier dan ook (we vinden wel een oplossing), waar we naar elkaar luisteren, we elkaar -als het moet- de waarheid zeggen en waar we elkaar ook altijd zullen steunen. HC Naarden wil meer zijn dan alleen een familieclub: we willen een echte (hockey)familie zijn.
Onze kernwaarden zijn:
Onderling plezier – Met, door en voor eigen leden op een aanstekelijke manier genieten van de hockeysport, de club, de mensen binnen de club. Plezier geeft energie, vermaak en relativeert. Plezier als basis voor bereidwillige inzet van leden (vooral doen wat je leuk vindt), als drijfveer voor open en boeiende ontmoetingen. Voor jong en oud.
Verbindend – Onze hockeysport verbindt. Creëert (maatschappelijke) betrokkenheid en stimuleert samen beleven, samen doen, samen ontmoeten. Menselijk contact, uitwisseling van ideeën, delen van ervaringen en verwachtingen vormt de basis van gevoel verbonden te zijn aan onze club.
Baanbrekend – Met gezonde dosis lef en jeugdig elan blijvend vernieuwen en ontwikkelen. In alle facetten van de club: in structuur, in trainingsopvatting, in faciliteiten, in sportprestaties, in evenementen, in opleiding van trainers en scheidsrechters, in samenwerking met partners. Altijd met een doorzetters- en winnaarsmentaliteit. Kan niet bestaat niet.
De aanleiding om een visie op jeugdhockey uit te werken
De belangrijkste redenen om met onze visie op jeugdhockey aan de slag te gaan waren:

De afgelopen jaren is onze club sterk gegroeid en is het hockeyniveau aanzienlijk toegenomen. We mogen ons inmiddels een landelijke overgangsklasseclub noemen. Hoe geweldig is dat.
Hoewel we al heel veel dingen goed doen, is er een behoefte op de club dat het de komende jaren (nog) meer over hockey mag gaan.
Naast Vincent van de Peppel is Jeroen Buné aangesteld als Technisch Coördinator. Samen zijn zij verantwoordelijk voor de uitvoering van ons jeugdhockeybeleid. Het is belangrijk om hen de juiste richting mee te geven.
Ons DNA, we willen ons graag onderscheiden door zaken anders, slimmer, beter aan te pakken. Hier ligt een kans.
Het wijzigen van de competitiestructuur door de KNHB bij de C en met name D-jeugd met het bijbehorende media-offensief over minder snel specialiseren, later selecteren, meer afwisseling, etc. Er wordt aan ons als club gevraagd om onze visie en ons beleid te herijken en onszelf de relativerende vraag te stellen of we op sommige gebieden niet wat zijn doorgeschoten.
Chronische blessures bij jonge kinderen t.g.v. overbelasting. Dit kan en mag echt niet.
Enorme krapte op de velden (anno 2018: 4,25 velden) en een behoefte aan meer variatie en een slimmere invulling van trainingen.
Zondag Jeugd Competitie zal binnen een aantal jaar verdwijnen vanwege een gebrek aan tegenstanders die vanwege het structureel geworden project "Jeugd op zondag” inmiddels in grote getalen zijn doorgestroomd naar de zaterdagcompetitie.

Onze visie op jeugdhockey – ontdek, ontwikkel en ontketen!
Iedere categorie heeft zijn eigen dynamiek en logischerwijs dus ook zijn eigen aanpak.
In de Jongste Jeugd (Benjamins/Minis en F) ontdekken de kinderen het hockey spelenderwijs. De oefenstof en de didactische aanpak zijn hierop afgestemd. In de E-jeugd (6- en 8-tallen hockey) wordt stapsgewijs het hockey in posities in teamverband op steeds groter wordende velden aangeleerd. Verbreding en verdieping van de techniek staan centraal.
In de D- en de C-jeugd ontwikkelen we breed en bieden we zo veel mogelijk variatie en afwisseling. In de D wordt voor het eerst in een elftal op een groot veld gespeeld. Eerste en tweedejaars worden gecombineerd en vormen samen een team. We laten kinderen experimenteren, fouten maken en veelvuldig rouleren. Het opbouwen van zelfvertrouwen is belangrijk in deze fase. Dit is het moment om verder te kijken dan alleen het hockey. Dat gaat in de C door, we blijven breed ontwikkelen. Ook mentale en sociale aspecten komen aan bod. We specialiseren nog niet, blijven experimenteren en focussen op zelfvertrouwen en plezier. De indeling van coaches, trainers en managers is belangrijk. Deze moeten zo goed mogelijk passen bij de specifieke kenmerken van deze doelgroepen.
In de B en de A jeugd gaan we los, kiezen we voor prestatie en specialisatie en geven we alles wat we in huis hebben. In de B sturen we op gezamenlijk en individueel presteren. Voorkeuren worden specialisaties, de tactiek wordt naar een hoger niveau getild en er worden meer eisen gesteld aan discipline en samenwerking in teamverband. We leren de kinderen wat het is om samen te winnen maar ook te verliezen. In de A gaat ‘het dak er af’: presteren staat voorop, maar gaat altijd hand in hand met plezier en respect voor de grenzen van een individu. Iedereen heeft een of meer specialisaties en hier wordt rekening mee gehouden bij de teamsamenstelling. Tactiek, teamspirit, samenwerking en niet te vergeten plezier staan centraal. Aan de begeleidingsteams van de B en de A worden andere eisen gesteld. We zetten alles op alles om jaarlijks een zo optimaal mogelijke match te vinden. Last but not least stimuleren we ook dat er in de B en de A gekozen kan worden voor het spelen in vriendenteams waar voornamelijk het plezier voorop staat.

Het volgende plaatje geeft onze visie per categorie samengevat weer:Onze visie op jeugdhockey – een 10-tal principes
Onze Hockey Club Naarden biedt een hockeyleven lang onvergetelijke ervaringen voor ieder lid, op elk niveau. Die onvergetelijke ervaringen waarborgen we door "een 10-tal HC Naarden principes” te huldigen, die stuk voor stuk de landskampioen van de betrokkenheid waardig zijn:
1 Plezier en geluk staan voorop: ieder kind moet een geweldige tijd op onze club beleven! We proberen zoveel mogelijk kinderen te laten deelnemen aan onze sport en stimuleren het vormen van vriendenteams binnen de oudere jeugd
2 We sporten veilig en gezond: we voorkomen blessures en overbelasting door informatie, preventie, afwisseling en goede begeleiding.
3 Wij geloven in succesvolle teams: het teambelang gaat boven het individuele belang. Alle begeleiders werken samen aan een positieve en veilige sfeer.
4 Eén HC Naarden speelstijl: we ontwikkelen continu aan onze eigen HC Naarden speelstijl en hockeytaal.
5 De jeugd traint jeugd: we geloven in de verbindende en onderscheidende kracht van het concept. We blijven continue de kwaliteit en begeleiding van onze jeugdtrainers verbeteren.
6 We ontwikkelen bredere competenties: het ontwikkelen van uitstekende hockey skills staat voorop. Waar nuttig en mogelijk vullen we dit aan met alternatieve ontwikkelmogelijkheden (maatwerk).
7 Selecties en indelingen o.b.v. meerdere criteria: we kijken weloverwogen naar hockeytechniek, spelinzicht, inzet, coachbaarheid, fysiek- en motorisch vermogenen houden de opties voor laatbloeiers zo lang mogelijk open.
8 De lijn laten groeien, de breedte laten bloeien: op ieder niveau stralen we bijpassende ambitie uit. Zo hoog mogelijk spelen of zo veel mogelijk ‘fun’ in een vriendenteam, wij streven naar passende faciliteiten en ondersteuning.
9 We geloven in de kracht van rolmodellen: we stimuleren onze leden om clubhelden te zijn, zowel hockey technisch, sportief als sociaal.
10 We gaan Fair Play met elkaar om: of het gaat om de manier waarop we hockeyen, of de manier waarop we buiten het veld met elkaar omgaan, we doen dit altijd Fair Play!


 Wat gaan we hier nu concreet mee doen?
Met onze visie op jeugdhockey als kompas hebben we nagedacht over de belangrijkste acties die we in gang willen zetten. We hebben een lijst opgesteld met circa 20 concrete zaken die we de komende seizoenen gaan oppakken of gaan onderzoeken. Een aantal belangrijke acties zijn:
HC Naarden hockey academie
We gaan een eigen HC Naarden hockeyacademie neerzetten om onze jeugdtrainers nog beter op te leiden en te gaan begeleiden bij de invulling van hun rol als (jongste)jeugdtrainer en coach. We gaan een opleidingsprogramma uitwerken en de mogelijkheid bieden om stap voor stap HC Naarden trainer/coach-certificaten te behalen. We gaan hiervoor onze eigen toptrainers inzetten, maar zullen ook samenwerken met experts van buiten de club.

Meer afwisseling, innovatieve trainingsmiddelen en technische clinics
We gaan de trainingen leuker, afwisselender en nog leerzamer maken door de inzet van allerlei innovatieve trainingsmiddelen of zelfs uitstapjes naar andere sporten. Iedereen die wel eens een hockeykamp heeft gedaan zal het opgevallen zijn dat er ontzettend veel nieuwe leuke trainingsmiddelen zijn om in spelvorm techniek of tactiek te trainen. Wij gaan dit inventariseren en daarna een aantal van deze middelen aanschaffen. We nemen in onze overwegingen ook de mogelijkheid mee om (als dat financieel haalbaar is) enkele kleinere speelveldjes tussen veld 1 en 3 neer te leggen.

Investeren in betere samenwerking tussen teambegeleiders en ouders rondom een team
Aan de hand van een aantal handboeken met taakomschrijvingen, de HC Naarden Hockey Academie, de inzet van lijnmanagers alsmede informatiesessies over allerlei teamsporten, pedagogische en didactische onderwerpen streven we een betere en nauwere samenwerking en daardoor een betere begeleiding van onze jeugdteams na.
HC Naarden keepersacademie
Met het aantrekken van Ron Bollen als keeperstrainer hebben we een eerste belangrijke stap gezet in het door ontwikkelen van onze keepers. De onlangs geïntroduceerde goaliesclub is hier al een mooi voorbeeld van.
Blessurepreventie en voorlichting
Een doorn in het oog van zowel de KNHB als onszelf zijn de vele blessures bij vaak jonge kinderen die nog volop in de groei zijn. Hier gaan we iets aan doen middels aanpassing van de trainingsarbeid, trainingsinhoud, maar ook via preventie vooraf.

Nawoord
Met deze visie op jeugdhockey hebben we richting bepaald. We gaan de komende jaren veel aandacht geven aan de verdere verbetering van het jeugdhockey op onze club, zowel voor de lijn als voor de breedte. Mocht je ideeën of vragen hebben kun je deze het beste delen met Jeroen Buné ( [email protected] ).


 
 

 
Nieuws afbeelding
13 jun 2018

Gefeliciteerd Sylvia van Osch & Jurjen Worp met jullie CS+ examen!

HC Naarden heeft er 2 kersverse CS+ scheidsrechters bij. Sylvia van Osch & Jurjen Worp: van harte gefeliciteerd met het behalen van jullie Clubscheidsrechter Plus kaart! 


Op zaterdag 26 mei zijn beiden beoordeeld door 2 onafhankelijke KNHB Leercoaches die als examinatoren fungeerden tijdens deze examen wedstrijd. Zij hebben allebei laten zien dat ze over voldoende ervaring en kennis beschikken om 1e en 2e lijnteams te fluiten en vooral ook om door te kunnen groeien naar het hoogste CS+ niveau. Heel veel success en plezier op het veld!


Namens de MC-CS+ Commissie, Alexander Krom, Rolf Phielix & Alwiene Sterk.

 
Nieuws afbeelding
13 jun 2018

Geslaagd Businessclub Aspergediner in de Akkers van Blaricum

Op dinsdag 5 juni was weer het jaarlijkse Aspergediner in de Akkers van Blaricum. Samen met de Businessclubs van de andere hockeyclubs uit het Gooi waren wij vanuit onze Businessclub met onze relaties zeer goed vertegenwoordigd.


Een culinaire zomeravond waar we onder het genot van heerlijke asperge gerechten een leuke 
netwerkavond hebben beleefd. Ook deze exclusieve avond is onderdeel van het businessclub lidmaatschap! 


Wil je meer weten over de HC Naarden Businessclub? Bel of app Dave Kroon (0652 600 285) of mail naar [email protected]

 
Nieuws afbeelding
13 jun 2018

Nieuw: Word ook vriend van Hart voor HC Naarden

Ludieke opening van Hart voor HC Naarden op de ALV van 3 juli a.s
Leden en oud-leden, grootouders, families, buren en teams kunnen zich bijna aanmelden voor Hart voor HC Naarden. Dit is de nieuwe vereniging (in oprichting) van mensen die HC Naarden een warm hart toedragen en daarom graag voor een donatie van €100 per jaar hartsvriend willen worden.


Wat doet Hart voor HC Naarden ?
De vrienden van Hart voor HC Naarden stemmen jaarlijks voor welk(e) hartverwarmende project(en) de donaties gebruikt worden. Het zijn duidelijk omschreven projecten die niet of moeilijk te realiseren zouden zijn zonder jouw bijdrage , zoals een speeltoestel of een nieuwe loungebank op het plein voor het clubhuis.
 
Ook nodigen we jou af en toe uit om samen met partner en/of familie op het nieuwe balkon van ons clubhuis te kijken naar een bijzondere wedstrijd. Samen genieten van een mooie wedstrijd onder het genot van een hapje en een drankje en ondertussen lekker bijkletsen.

Kun je niet wachten en wil je nu al meer weten of wil je tot de eerste tien donateurs behoren? Stuur dan een email naar [email protected] en bemachtig jouw persoonlijke HC Naarden Hart.

 
Nieuws afbeelding
13 jun 2018

Zaterdag 1 september: Goois Jeugdhockey Kampioenschap!

Save the date! Zaterdag 1 september 2018 de zesde editie van het Goois Jeugdhockey Kampioenschap (GJK)!


Traditiegetrouw starten we het nieuwe hockeyseizoen (2018 – 2019) op sportieve wijze met het Goois Jeugdhockey Kampioenschap (GJK). Het toernooi voor alle A t.m. D teams van ALLE Gooise clubs die tegen elkaar zullen gaan spelen: Gooische, Hilversum, Huizen, Laren, Naarden en 't Spandersbosch.


Afgelopen jaar won Hilversum het GJK op wedstrijdpunten & Spandersbosch de prijs voor Sportiviteit & Respect. Ofwel tijd voor andere clubs om in revanche te komen op zaterdag 1 september 2018. Helaas (als gevolg van de zomervakantie planning) zal het GJK dit jaar weer gaan plaatsvinden zonder de topklasse teams, omdat voor deze teams de competitie ook op zaterdag 1 september zal gaan starten. Op onderstaand schema kun je zien bij welke Gooise club je dit jaar mag gaan aantreden, we rekenen op jullie!


Meisjes B - Gooische
Jongens B - Gooische
Jongens D - Hilversum
Meisjes C - Huizen
Meisjes A - Laren
Jongens C - Naarden
Meisjes D - Spabo


Meer informatie volgt snel, maar zet de datum vast in je agenda en alle teams zijn automatisch ingeschreven (m.u.v. de Topklasse teams uiteraard)!


Zaterdag 1 september 2018: Goois Jeugdhockey Kampioenschap!!


Natuurlijk ben jij daar ook (weer) bij!
 
De GJK-commissie


Volg het laatste nieuws op Facebook en Instagram /GooisJeugdhockeyKampioenschap
https://www.facebook.com/GooisJeugdhockeyKampioenschap
https://www.instagram.com/GooisJeugdhockeyKampioenschap  

 
Nieuws afbeelding
13 jun 2018

do 21 juni - HC Naarden Heren1 tegen Pinoké

Onze mannen van Vincent, trotse winnaar van de Silver Cup 2018 spelen a.s. donderdag 21 juni tegen Hoofdklasser Pinoké (winnaar Gold Cup 2018) om de Super Cup! Hoewel het geen officiële KNHB wedstrijd is, zal het duel wel worden geleid door bondsscheidsrechters en zal een echte beker aan de winnaar worden uitgereikt. Ook besteedt Hockey.nl aandacht aan het initiatief. Beide clubs nemen de wedstrijd in elk geval serieus. "Het is een prima test voor ons”, aldus Vincent.


Kom daarom allemaal naar deze spannende wedstrijd! Het duel begint om 20:30u op ons eigen sportpark.

 

HC Naarden - Sportpark 'Naarden'
Amersfoortsestraatweg 14
1411 HC Naarden
Tel: 035 - 695 1001
[email protected]