Teamkleding


 

SPONSORING VAN TEAMKLEDING HC NAARDEN


 

HC Naarden verwelkomt graag nieuwe kledingsponsors, bijvoorbeeld bedrijven die trainingspakken van een team willen leveren of zelfs een hele categorie teams willen sponsoren. Het is altijd leuk als een team er uniform en professioneel bij loopt en natuurlijk fijn dat er welwillende bedrijven zijn die daar financieel aan willen bijdragen!

Om het één en ander in goede banen te leiden en teleurstellingen te voorkomen, hebben we een aantal richtlijnen opgesteld: de Do’s en Don’ts.


Vaste HC Naarden kleding sponsors

HC Naarden heeft twee sponsors die een vorm van exclusiviteit hebben ten aanzien van kleding:

 • Hoofdsponsor: Rabobank 
 • Subsponsor: Meijberg

Uitsluitend deze bedrijven mogen hun bedrijfslogo op de officiële HC Naarden wedstrijd shirts en officiële HCN uit-shirts plaatsen. 

 

HC Naarden logo

Hockey Republic is de exclusieve leverancier van de officiële HC Naarden wedstrijd shirts, HC Naarden wedstrijd sokken, officiële HC Naarden uit-shirts en alle kleding waar een HC Naarden logo op wordt gedrukt. Andere sportzaken mogen dus géén spullen verkopen of maken met ons logo erop!


We onderscheiden twee soorten sponsors van Teamkleding:


 

 1. De officiële lijn team sponsor:
 2.  

  Deze sponsor verstrekt kleding (behalve wedstrijd/uitshirt) met zijn naam of logo aan een team van de hockey club en mag ook het officiële HC Naarden logo hanteren op de kleding. Daarbij betaalt de sponsor een sponsorbijdrage ad € 500,- excl. BTW per jaar en krijgt daarvoor:

   

  • Vermelding als officiële clubsponsor door HC Naarden, uitgenodigd voor sponsor activiteiten en club evenementen en van het gesponsorde team het een en ander verwachten(bijv. foto in eigen bedrijfsblad).
  • Een full page advertentie in de Ledenwijzer
  • een banner in het Sponsorportaal op www.hcnaarden.nl

   

  Het is niet mogelijk om een logovermelding op de wedstrijdshirts (inclusief uitshirts) te krijgen, dit is voorbehouden aan onze hoofdsponsor Rabobank.

   

   

  Het bestuur van HC Naarden wil graag dat de lijnteams de zelfde TK trainingspakken als H1 en D1 dragen en Hockey Republic heeft de HC Naarden Clubcollectie samengesteld met een aantal TK items incl. bedrukkingen en 10% teamkorting.


  Voor de lijnteams is alleen deze vorm van sponsoring mogelijk.


   

 3. De breedte team sponsor:
 4.  

  Deze sponsor wil vooral het team ondersteunen met bijvoorbeeld jassen of trainingspakken of sporttassen waarop zijn logo of naam wordt vermeld. Hiervoor is de sponsor bijdrage aan de club ad € 250,- excl. BTW per jaar. De sponsor krijgt in ieder geval een full page advertentie in de Ledenwijzer.


Het kan natuurlijk ook zo zijn dat de sponsor een deel van deze kosten betaalt en van de teamleden ook een (kleine) financiële bijdrage wordt verlangd. Als club vinden wij het belangrijk dat bij dergelijke sponsoring alle teamleden (en ouders) akkoord gaan.


HC Naarden zal nooit leden verplicht stellen om een bijdrage te doen voor een gesponsord kledingstuk, uitgezonderd het wedstrijdshirt.


Het is mogelijk dat er bedrijven samen willen sponsoren, echter maximaal twee. In dat geval delen zij de sponsorbijdrage.


Exclusiviteit

Te allen tijde moeten de afspraken met onze (hoofd)sponsors worden gerespecteerd!

Onze sponsors betalen onze club veel geld wat ten goede komt aan o.a. de accommodatie, materialen en bijvoorbeeld clinics en evenementen en zij verwachten een zekere mate van exclusiviteit. Dus sponsoring en naam/logo’s van andere banken, automerken, accountants kantoren of sportzaken dan resp. Rabobank, Volvo, MTH of Hockey Republic zijn niet toegestaan. Graag altijd even overleggen met de sponsorcommissie in geval van twijfel!


Goedkeuring

Het bestuur en de sponsor commissie wil graag weten wie onze HCN teams bereid zijn te sponsoren en wil voorkomen dat we potentiële sponsors en teams moeten teleurstellen.


Vóórdat de toezegging aan de potentiële sponsor wordt gedaan, graag contact met de sponsorcommissie. Stuur een mail naar [email protected] of bel Manon van Baardwijk-van Der Linden 06 30 67 24 02.


 

Bestuur HC Naarden en de Sponsorcommissie


 
 

HC Naarden - Sportpark 'Naarden'
Amersfoortsestraatweg 14
1411 HC Naarden
Tel: 035 - 695 1001
[email protected]