Nieuws

 
Nieuws afbeelding
1 jul 2022

Familiedag was groot succes!

Op zondag 26 juni vond het jaarlijkse HC Naarden Familietoernooi plaats! Na 2 Corona-jaren kon het evenement dit jaar eindelijk weer doorgaan. Het werd een hele geslaagde dag met mooi weer, indrukwekkende verkleedoutfits en bovenal heel veel gezelligheid!
Na het openingswoord van onze voorzitter Bea werd de warming-up verzorgd door Pascal van Peer Gym. Op een enthousiaste manier werden bijna 600 deelnemers opgewarmd op het hoofdveld.


Gedurende de dag werden er door 34 verschillende teams wedstrijden gespeeld, verdeeld overmeerdere poules op verschillende speelniveaus, zodat jong en oud mee kon doen (er was zelfs een team waarin 3 generaties familie actief waren!). De kinderen konden zich ook de hele dag vermaken op de stormbaan, het panna veld en het springkussen die opgesteld stonden op het Faesveld. De hele dag werd begeleid door muziek en aanmoedigingen door DJ Charles.
De jaarlijkse barbecue was dit jaar ingeruild voor foodtrucks bij de lunch, waar alle deelnemers konden kiezen uit poffertjes, gebraden kip met friet of verschillende pasta’s en pizza’s. De foodtrucks hadden er hun handen vol aan. Vooral de gebraden kip was erg populair en deze was dan ook snel uitverkocht. De pizza’s en poffertjes lieten iets langer op zich wachten... Na de lunch had onze hoofdsponsor VolvoBuitenweg een ijskraam met gratis ijsjes voor alle deelnemers ter beschikking gesteld!
Na de wedstrijden werden alle borreltassen uitgepakt en werd het tijd voor de prijsuitreiking. Er waren mooie prijzen te winnen voor de best versierde tafels en de mooiste verkleedoutfits, zoals 35 gratis pizza’s van Domino’s pizza, tegoedbonnen ter waarde van €80 door slagerij Hendrikse, een voucher voor een grote taart van Bakkerij Kwakman en tegoedbonnen voor ijsjes bij Dolomiti. Deze prijzen zijn ter beschikking gesteld door onze sponsoren. De winnaar in de ‘heavy’ pool werd na hun finale beloond met een grote wisselbeker! 


Na de prijsuitreiking kwam volkszanger Danny Plezier de sfeer verder verhogen met een aantal muzieknummers en kwam de borrel goed op gang met onder meer gratis bitterballen. Rond 20.00u gingen de laatste deelnemers naar huis.
Wij willen alle deelnemers en alle sponsoren graag bedanken voor deze mooie dag. Zonder jullie was het niet mogelijk geweest! Volvo Buitenweg, Bakkerij Olsthoorn, Cheesery No.13, De Gezellige Brabander, Slagerij Hendrikse, Domino’s Pizza, BBQ-SPA, Albert Heijn, Dille & Kamille, Fit20, Hudda, Print Factory Imprimo, Top of Minds en Peer Gym: the future is yours!
Heb je nog vragen of opmerkingen over het toernooi, of heb je nog tips of suggesties voor volgend jaar, mail dan naar [email protected]
 
Nieuws afbeelding
1 jul 2022

Wil jij samen met een vriend of vriendin een team trainen en coachen?

Wij zijn nog op zoek naar enthousiaste coach duo’s voor een aantal C teams. Lijk het je leuk om samen met iemand een team te begeleiden in de vorm van trainingen geven en het coachen van wedstrijden? Misschien hebben wij dan een leuke bijbaan voor jou!
Het is vaak goed te combineren met je eigen hockeyteam. Het is heel leerzaam voor je om je te ontwikkelen in het les- en leidinggeven en samen te werken met kinderen. En je verdient er nog leuk aan ook! 
Dus ben je 15 jaar of ouder en serieus geïnteresseerd, bel of mail dan met David ten Hove:  [email protected] of bel op 06-41487671

 
Nieuws afbeelding
30 jun 2022

Enthousiaste leden gezocht voor de keeperscommissie en de keepersclub

Heb je een zoon of dochter die keept? Heb jezelf ooit gekeept of doe je dat nog steeds? Wist je dat er zo’n 85 teams zijn bij HC Naarden die een keeperstas hebben? En een locker? En dan nog eens zo’n 25 teams met keeperstassen in de jongste jeugd? Dat er per jaar al gauw zo’n 30-40 duizend Euro aan materiaal wordt uitgegeven waarvan een belangrijk deel voor de keepers is? Dat er bij HC Naarden tegenwoordig al twee keepers zijn die in NL teams zitten? Dat een keeper tijdens een stevige training en een spannende / intensieve wedstrijd absoluut kapot van het veld komt en toch niet wordt gewisseld?
 
Kortom: er gebeurt al heel veel met keepers bij HC Naarden. Er zijn veel mooie plannen zoals betere team-trainingen waar de keeper meer wordt betrokken en alle spelers meer leren, alsmede de trainer(s)! We willen graag een keepersclub die de keepers van HC Naarden verbindt en leuke en leerzame dingen organiseert. Veel ouders en keepers hebben steeds meer wensen qua materiaal, trainingen enzovoorts! Waar ook veel nieuwe ontwikkelingen zijn te bespeuren.
 
We zijn op zoek naar meerdere vrijwilligers die de handen uit de mouwen willen steken voor de keepers van HC Naarden. Dat kan zijn op vele manieren. Hulp bij de administratie en communicatie, bij bestellingen bij HockeyDirect enzovoorts. Hulp bij het organiseren van allerlei activiteiten maar ook hulp bij inname en uitgifte van tassen aan het einde en begin van het seizoen. Hulp bij het vinden van de juiste uitrusting van onze keepers, kleine reparaties aan materiaal en het vinden van nieuw keeperstalent.
 
Meer vaste keepers, keepers van een steeds hoger niveau, zorgen voor een goede bescherming zijn ambities die we al 10 jaar geleden hebben geformuleerd. Maar na 2 jaar Corona moet er nu wat vers bloed gaan komen om de bestaande keeperscommissie aan te vullen!
 
Stuur svp een mail naar [email protected] of WhatsApp 06-57934011 
Nieuws afbeelding
30 jun 2022

JeugdBestuur zoekt nieuwe leden

Zit jij in de A of B en lijkt het je leuk om voor de hele jeugd D t/m A evenementen te organiseren? Denk aan een D-feest, een 7x7 toernooi voor de C jongens en meisjes, het traditionele B-toernooi inclusief feest en misschien wel een A-feest? Of wat jullie maar willen bedenken met als doel om de binding van de jeugd met de club te verbeteren. Er is budget en er is begeleiding van de Evenementen commissie.
We zoeken actieve, creatieve, gezellige jeugdleden uit de B of A categorie (lijn en breedte!) met enig organisatietalent. Wat levert het op? Veel gezelligheid, nieuwe mensen leren kennen en het staat super goed op je CV!
Interesse? Stuur een mailtje naar [email protected]

 
Nieuws afbeelding
30 jun 2022

De EvenementenCommissie zoekt nieuwe leden!

Voel je je betrokken bij de jeugd? Heb je een beetje tijd over en zin om te helpen een aantal evenementen te organiseren voor onze jeugdleden? De Evenementen commissie (bestaande uit 4 ouders) begeleidt en helpt het Jeugdbestuur met het organiseren van in ieder geval één evenement per categorie. Denk aan een D-feest, een 7x7 toernooi voor de C jongens en meisjes, het traditionele B-toernooi inclusief feest en misschien wel een A-feest. En alles wat er nog meer bedacht wordt om de binding van de jeugd met de club te verbeteren. 
Dit betekent bijvoorbeeld het regelmatig bijeenroepen van iedereen om afspraken te maken en vast te leggen, de voortgang te controleren, met het bestuur afstemmen, helpen met de communicatie en de financiële afhandeling doen.
Interesse? Stuur een mailtje naar [email protected]

 
Nieuws afbeelding
30 jun 2022

Inventarisatie zaalhockey

De teamindelingen voor komend seizoen zijn bekend en dat betekent dat we ook al weer begonnen zijn met de voorbereidingen voor het zaalhockey seizoen 2022-2023. Half september moeten laten weten aan de KNHB hoeveel teams er vanuit HC Naarden meedoen in de zaal. Vandaar dat we nu al gaan starten met de inventarisatie.
Alle E8 t/m B-jeugdteams doen automatisch mee met zaalhockey.  Wil je zoon of dochter niet meedoen, dan kan afmelden voor breedteteams tot en met zondag 11 september door een mail te sturen naar [email protected]  Let op: vermeld voor- en achternaam van je kind, de teamnaam en een cc naar de manager van je team. Spelers van lijnteams kunnen zich in principe niet afmelden. E6 en F teams spelen geen zaalhockey.
Alle senioren en alle A-breedte teams melden zich per team aan voor zondag 11 september. Voor aanmelding, stuur een mail naar [email protected] met teamnaam en de namen van alle spelers die mee gaan spelen. Begin op tijd met de inventarisatie om te zien of er voldoende spelers zijn. NB: heb je minder dan 8 spelers maar wil je wel zaalhockey spelen, laat het ons dan op tijd weten dan kunnen we, in overleg, combinatieteams samenstellen met spelers uit verschillende teams. Lijnteams van de A-jeugd worden automatisch ingeschreven.
Denk dus nu alvast na of je mee wilt doen met zaalhockey. En… geniet van de zomervakantie!

 
Nieuws afbeelding
30 jun 2022

Leer nieuwe hockeyskills van o.a. Noor Omrani en Daan Dekker!

Heb jij ook geen zin om de hele zomervakantie niet te hockeyen? Ga dan samen met niemand minder dan Noor Omrani en Daan Dekker het veld op! Daarnaast komt er nog een mystery guest uit de Hoofdklasse. Tijdens het hockeykamp van SportWays in de zomervakantie kun jij drie hele dagen aan de slag met nieuwe hockeyskills en -tricks, zodat jij het nieuwe hockeyseizoen goed begint!
Daan staat elke zondag in de verdediging bij AH&BC Heren 1 en speelt voor het Nederlandse zaalhockeyteam. Deze ijzersterke verdediger is alle aanvallers de baas en laat geen enkele bal passeren. Daan is inmiddels een echte SportWays legende, en maakt van elk hockeykamp een feestje. 
Noor staat elke week op het veld met Den Bosch Dames 1 en speelt bij Jong-Oranje. Deze fanatieke aanvalster vindt keer op keer de goal met haar keiharde backhand. Met Den Bosch Dames 1 won ze afgelopen hockeyseizoen nog goud op de Euro Hockey League 2021 én sleepte ze de landstitel binnen.
Wie de mystery guest is, houden we nog even geheim. Maar Noor Omrani en Daan Dekker sluiten in ieder geval elk één clinic van het kamp aan. Het hockeykamp is in de zomervakantie, van 20 tot en met 22 juli 2022. 
Ben jij tussen de 5 en de 14 jaar oud? Meld je dan hier aan!

 
Nieuws afbeelding
30 jun 2022

De sponsorcommissie is on fire!

Dinsdag 14 juni hebben wij met onze zeer gewaardeerde sponsoren en businessclub leden genoten van het aspergediner op de akkers in Blaricum. Na twee zeer magere event jaren konden we elkaar eindelijk weer eens live ontmoeten en bijpraten. Met een groep van 30 personen hebben we een zonovergoten avond gehad waarna iedereen weer vol energie naar huis ging. 
Naast onze sponsoren en business club leden hebben wij op het fantastisch georganiseerde familie hockey toernooi weer 20 nieuwe Hart voor Naarden leden mogen verwelkomen. Hart voor Naarden is het Donateursprogramma die het financieel mogelijk maakt om extra dingen te realiseren voor de club. Recent heeft Hart voor Naarden een significante bijdrage kunnen leveren aan de nieuwe speeltuin die binnenkort wordt geopend. Dit was al enkele jaren een grote wens van zowel veel leden als van 2 Besturen. En nu na 2 rustige Corona jaren is het gelukt, mede dankzij de Hart voor Naarden groep! 
Onze volgende ambitie is om samen met de Hart voor Naarden vrienden bijdragen verzamelen om nieuwe wensen te realiseren zoals bijvoorbeeld een nieuw hockey oefenveldje. Wil jij ook een persoonlijke bijdrage leveren en samen met ons de droom van een nieuw veldje realiseren? Meld je dan nu aan via deze link voor een (eenmalige/jaarlijkse) extra donatie en maak kans op kaarten voor de interland Nederland – Duitsland (Hockey Women's World Cup 2022) op zondag 3 juli in Amsterdam.

 
Nieuws afbeelding
21 jun 2022

HC Naarden Open Golftoernooi 16 september

Schrijf je in voor het tweede HC Naarden Open Golftoernooi & BBQ op vrijdag 16 september! 
Op vrijdag 16 september aanstaande wordt het tweede HC Naarden Open Golftoernooi georganiseerd op de uitdagende par 3/4 golfbaan ‘t Spandersbosch. Na afloop gaan we lekker borrelen en BBQ-en op het mooie buitenterras van de golfclub. Natuurlijk reiken we ook weer mooie prijzen uit. 
Ben je een speler, ouder of relatie van HC Naarden en vind je het leuk om mee te doen? Schrijf je snel in via [email protected] Wacht vooral niet te lang, want vol is vol!

 
Nieuws afbeelding
20 jun 2022

Rookie Fast Forward Clinic groot succes

Afgelopen woensdag, 15 juni, was er een keepersclinic voor de jongste jeugd keepers en de 1 ste jaars D-keepers. Het weer was geweldig en op het veld waren 3 spectaculaire oefeningen uitgezet met allerlei trainingsmaterialen. De keepers werden hier flink aan het werk gezet om alles zo goed mogelijk te doen. 
In sommige keepersgroepen deden zelfs "professionele” keepers van ons trainersteam mee. De aanstormende jeugdkeepers deden het supergoed en er werd uitstekend getraind. Tijdens een drinkpauze werden we ook nog getrakteerd op een demo van onze keeper uit het Nederlands team: Bram de Boer.
Aan het eind van de clinic was er nog een speciale competitie. De keepers moesten een bal in volledige bepakking vanuit de cirkel zo ver mogelijk wegtrappen. Florian wist dit te winnen met een afstand vlakbij de middellijn. Dit leverde hem de chocolade hoofdprijs op.
Uit de vele lachende gezichten en hoge kwaliteit van de keepers kan de keepersclinic als een succes worden bestempeld!

 
Nieuws afbeelding
17 jun 2022

Lustrum items

Heb jij hem al? Deze gave lustrum armbandjes zijn nu voor €1,50 te koop bij de bar 🤩. En het mooi lustrumshirt scoor je bij Hockey Direct!
Kijk voor al het nieuws over het lustrum op de speciale LEF pagina.

 
Nieuws afbeelding
15 jun 2022

Bestel nu je tickets voor het FEL! Festival

Op vrijdag 2 september 2022 is vindt ter ere van het 35 jaar bestaan van HC Naarden het enige echte FEL! Festival plaats. Samen lekker eten bij de verschillende foodtrucks en uiteraard de voetjes van de vloer, met een heuse surprise act. Kortom, hier wil je bij zijn. Bestel vandaag nog jouw kaarten! 
Alle leden van 18 jaar of ouder (Dames, Heren, Senioren, Veteranen, 45+, Veteranen XL, Trimmers, oud-leden), vrijwilligers en ouders van kinderen van HC Naarden hopen we van harte te zien!
Locatie: Terras & Balkon van HC Naarden Tijd: 17.00u - 23:30 uur Prijs: €29,50, (ex. €1,21 admin. kosten) incl. €10 food voucher. Deze voucher kan besteed worden aan een gerecht bij de food stands. Uiteraard kan je tegen betaling meer bestellen!
BESTEL HIER JE TICKETS

 
Nieuws afbeelding
14 jun 2022

Juich JC1 18 juni naar NK finales!

Juich onze jongens C1 op Spabo naar het NK finales!

Deze zaterdag, de 18e is het zover. Jongens C1 speelt de poule fase van het NK C-jeugd. Op Spandersbosch, bijna onze achtertuin.
Daar kunnen ze jouw support en dat van jouw team goed bij gebruiken. Ze spelen 4 compacte wedstrijden van 2 x 15 minuten en starten om 10.20u tegen Den Bosch (daarna om 13:40u Pinoke, om 15:20u Bloemendaal en om 17:00u Laren). 
Als wij met zoveel mogelijk supporters komen aanmoedigen dan geven we ze vleugels. Dat helpt ze natuurlijk met winnen. En er valt wat te winnen, in goed gezelschap tegen Pinoké, Bloemendaal en Laren! Daar wil je toch bij zijn. Daar moeten we bij zijn! Dan laten wij zien dat wij Naarden zijn. Dus Be there!


Als ze die dag bij de eerste 2 eindigen dan volgt op 25 juni de zinderende finale van het NK. Zo dichtbij zijn ze al deze clubtoppers. Maar eerst op 18 juni Spanderbosch. Daar zijn die dag ook de wedstrijden van de meisjes C1 voor het NK. Er valt dus genoeg te genieten in Hilversum.

 
Nieuws afbeelding
14 jun 2022

What to do met keepersspullen?

Beste vaste keepers, beste managers van teams met een wisselkeeper, beste ouders van een vaste keeper, beste managers van jongste jeugd teams:
Dit jaar volgen we de volgende procedure voor de keeperstassen. Lees jouw deel HEEL GOED! 
Voor iedereen geldt: maak de tas en spullen schoon en was het keepersshirt (er zal een nieuw shirt en broek komen in het nieuwe seizoen, daarover meer als alles klaar is). 
Voor degenen (teams met wisselkeepers, vaste keepers die stoppen) die moeten inleveren: als je een niet schone tas inlevert kunnen we en zullen we een deel van de borg inhouden. 
De borg wordt terugbetaald door de penningmeester, niet door de keeperscommissie. Een week na inlevering van je tas heeft het dus geen zin ons te mailen of bellen. Wij dragen lijsten met bankrekeningnummer-gegevens, namen, teams en mobiel telefoonnummers over aan de penningmeester die dan ervoor zorgt dat borg wordt teruggestort!
 
Managers van de E8 en E6 teams kunnen en dienen hun tassen in te leveren op de volgende data: Woensdag 29 juni,19.30 - 21.00uur Donderdag 30 juni,19.30 - 21.00uur Je loopt naar KK 5, zet je tas neer en vult het formulier in met diverse gegevens. Als er iets ontbreekt of kapot is, vul het in op het formulier! We checken de tas snel op inhoud. Vaste keepers in de jeugd en senioren die blijven keepen in het seizoen 2022-2023: voor jullie is het heel gemakkelijk, tas hoef je NIET in te leveren. Controleer zelf je tas, en stuur ons een e-mail ([email protected]) met eventuele wensen of gebreken! Een whatsapp naar 06-57934011 is ook goed.  Alles OK? Dan hoef je niet te mailen of appen.  Wij zorgen voor verhuizing naar de juiste nieuwe locker voor start van het nieuwe seizoen en eventuele aanvulling van materiaal.  Je borg blijft gewoon staan en wordt niet terugbetaald want je houdt gewoon je tas.  Je tas mag je in je locker zetten maar ook thuis laten staan! Dan verhuizen we alleen het slot.  Als je je tas niet in de locker zet: knip wel het team label los van je tas en leg het label los in de locker als je team naam verandert. Bijvoorbeeld als je van de JC2 naar JC1 gaat. Of van de MB3 naar de MA2. Niet vergeten: bij controle van je tas, maak de spullen even schoon, was je keepersshirt(s)! Vaste keepers die gaan stoppen: maak je tas en spullen schoon, was je shirt(s) en zet je tas terug in de locker vóór 28 juni.  Laat via mail weten dat je stopt met keepen [email protected], wat er kapot is en/of mist in de tas.  Zet verder in de mail: je naam, je team, je mobiele telefoonnummer en heel belangrijk het bankrekeningnummer (volledig IBAN nummer) waar de borg naar toe moet! Voor teams met wisselkeepers is de borg vaak betaald door de manager. De manager of wie de borg ook heeft betaald zal ervoor moeten zorgen dat de tas schoon en fris in locker staat vóór 28 juni een mail wordt gestuurd naar [email protected] Zet in die mail de volgende gegevens: wat er kapot is en/of mist in de tas.  Zet verder in de mail: je naam, je team, je mobiele telefoonnummer en heel belangrijk het bankrekeningnummer (volledig IBAN nummer) waar de borg naar toe moet! Als je verder nog vragen hebt, niet zeker weet of je team een vaste of wisselkeeper heeft, twijfelt of materiaal kapot is, niet weet wat er in een tas zou moeten zitten, advies nodig hebt over materiaal, enzovoorts: stuur een whatsapp naar 06-57934011 of stuur een mail naar [email protected]
Met sportieve groet,
De keeperscommissie

 
Nieuws afbeelding
13 jun 2022

Teamindeling 19 juni bekend

De teamindelingen voor seizoen 22-23 worden op 19 juni bekend gemaakt. De breedteteams en alle D-teams zijn dan volledig ingedeeld. De lijnteams C-B-A kunnen nog een bredere selectiegroep hebben. Zij trainen in de weken 20 juni tot 3 juli in de nieuwe samenstelling om de selectie rond te maken. We houden daarbij zoveel mogelijk rekening met de laatste toetsweek op school. Echter - in verband met vakantieplannen van onze trainers - kan het zijn dat in deze week toch selectietrainingen plaatsvinden. De kinderen die na de selectietrainingen van team veranderen, stellen we in de tweede week met een persoonlijk gesprek door de trainer op de hoogte. Na 3 juli ontvangen alle lijnteam spelers en -speelsters een brief met nadere informatie over de trainingsweek.
De trainingsweek voor de lijnteams (22-26 augustus) De lijnteams starten van 22-26 augustus - traditioneel in de laatste vakantieweek - met trainen. In deze trainingsweek trainen ze intensief, wat geldt als aftrap van het nieuwe seizoen. Omdat de competitie voor de A1 en B1 al in het eerste weekend van september start, staat het deze teams vrij om in onderling overleg een week eerder te beginnen.
Managers voor komend seizoen De coördinatie en de aanstelling van alle managers - ook de lijnteam-managers - zal via de TC lopen. Helemaal super als je manager wilt worden van het team van je kind! In dat geval kan je je wenden tot de categoriemanager van de TC waartoe het team behoort.

 
Nieuws afbeelding
13 jun 2022

Vrijwilligers in het zonnetje

Tijdens de Commissie-bedank-borrel zijn er een aantal leden speciaal in het zonnetje gezet:
Lisette bakker - Vrijwilliger van het jaar
Mark Klijnsma - Lid van verdienste
Bert Hokojoku - Steunpilaar 2022 (via Facetime aanwezig)

Daarnaast willen we ook graag alle andere vrijwilligers bedanken die zich met zoveel energie inzetten voor onze club 👏  

 
Nieuws afbeelding
12 jun 2022

27 augustus - Goois Jeugd Kampioenschap

Voor alle jeugdleden die volgend jaar in de D, C, B en A spelen, zet alvast de datum van het Goois Jeugd Kampioenschap in je agenda! 
Die dag starten we het seizoen weer met een groots toernooi voor alle junioren uit het Gooi en strijden we om de GJK-cup en de FairPlay vlag. Het grootste jeugd-hockey-toernooi ter wereld (ruim 4000 jeugdleden)! maar vooral een leuke sportieve ontmoeting met onze buurtclubs!

 
Nieuws afbeelding
9 jun 2022

Help, mijn kind wil gaan keepen! - Deel 3

Bij HC Naarden hebben we fantastische keepers onder de lat staan, die voor ieder team super belangrijk zijn. Vanaf de E6 maken kinderen kennis met keepen en begint een aantal ook enthousiast te worden voor het keepen. Mocht het nou gebeuren dat je denkt "Help, mijn kind wil keepen!”, maar je hebt eigenlijk geen idee wat je dan te wachten staat, lees dan vooral verder.
We laten deze periode ouders van keepers aan het woord. Die vragen beantwoorden, die bij jou als ouder of gewoon als geïnteresseerde van een mogelijke keeper, vast ook door je hoofd gaan. In dit interview laten we Roderick aan het woord, de vader van Cecile in de MA2 en Geeske in de MC2. 
Wie ben je en in welk team keept je zoon/dochter? Ik ben Roderick, de vader van Cecile en Geeske Alberti. Allebei mijn dochters zijn keeper. Cecile in de MA2 en Geeske in de MC2.
Sinds wanneer keepen jouw dochters? Cecile vond keepen in de E6-tallen al leuk en vanaf de E8 nam ze regelmatig de ‘keepersdiensten’ over van teamgenootjes die dat minder leuk vonden. In het eerste jaar D is ze duo keeper geweest. De ene week spelen en de andere week keepen. Echter door een blessure van haar collega keeper stond ze al snel iedere week op het doel. Na dat seizoen is dat zo gebleven. Geeske had in haar oudere zus natuurlijk een voorbeeld en toonde ook al snel interesse in het keepen. Tot en met het eerste jaar in de D (MD3) wisselde ze samen met haar vriendin Carlijn het keepen af met een positie in de spits. Helaas heeft ze dat seizoen als gevolg van een gebroken enkel maar weinig gespeeld. Vanaf het tweede jaar D heeft ze, net als haar duokeep-maatje gekozen voor het keepen.
Wat ging er door je heen toen zij vertelde te willen gaan keepen?  Om eerlijk te zijn was ik niet zo enthousiast toen Cecile de keuze maakte om te gaan keepen. Dat zal ook wel met mijn eigen hockeyachtergrond te maken hebben gehad. Ik was toen ook coach van het team van Cecile en mijn mede coach heeft wel een lans voor haar gebroken. Bovendien was ze erg zeker van haar besluit. Geeske heeft het dan ook wel wat makkelijker gehad dan haar zus. Al heeft die weer wat langer getwijfeld over haar keuze omdat ze het ook heel leuk vond om doelpunten te maken. Maar ik kan iedereen gerust stellen, het went uiteindelijk.
Ben je sindsdien anders naar wedstrijden gaan kijken? Ik kijk wedstrijden meer als fanatieke toeschouwer dan als ouder. Al krijg ik van sommige ouders langs de lijn wel eens de opmerking dat ik te kritisch ben op m’n dochters. En misschien is dat soms ook wel zo. Al moet ik wel bekennen dat ik heb gemerkt dat een doorgelaten doelpunt veel meerpijn doet dan een gemiste doelpoging. Dus stiekem toch wel meer focus op de keeper. Als keeper alleen ben je natuurlijk afhankelijk van de rest van je team. Maar soms zit het wel eenstegen en dan krijgen ze er een paar om de oren. Maar de wedstrijden waarin ze met een paar mooie reddingen de punten voor Naarden redden zijn heel mooi.
Stinken die keepersspullen nu echt zo erg en staan ze niet in de weg? Volmondig JA ! De eerste jaren in de E6 en E8 had ik die tas altijd achter in mijn auto staan. In die periode valt de geur ook nog wel mee. Maar als vanaf de D de frequentie en intensiteit van het keepen toeneemt, krijg je de geur daarbij cadeau. Zeker na een wedstrijd of training in de regen. Gelukkig hebben we op Naarden goede keeperslockers waardoor die tassen niet meer in huis of inde auto staan. Als ze bovendien de tas open zetten en de spullen goed luchten is het best goed te managen. In de vakanties als er even niet wordt gehockeyd wassen we alle spullen en doen we wat onderhoudswerkzaamheden. Dan gaan alle wasbare onderdelen in de badkuip met een flinke scheut Rituals. Door de jaren heen hebben we een flinke collectie keepersshirts verzameld zodat ze altijd genoeg schone kleding hebben.
Welk advies/tip/opmerking zou je aan ouders willen geven van kinderen die willen gaan keepen? Ondanks mijn eigen aanvankelijke twijfel: Laat je kind vooral zelf kiezen. Laat je eigen (voor)oordelen niet dit soort keuzes van je kinderen beïnvloeden. Zo’n duo-keep jaar zoals allebei mijn meiden hebben gedaan is wel een mooie manier om ze te helpen een goede afweging te maken.Je hoeft je geen zorgen te maken over het fysieke/conditionele aspect. Keepers trainen door de keeperstraining nog meer dan hun teamgenoten. Bovendien is de keeperstraining intensief en is ernaast de techniek ook aandacht voor kracht en conditie. Zelf ben ik toen Cecile vast is gaan keepen lid geworden van de keeperscommissie. Ik wilde graag helpen bij het goed faciliteren van de keepers op de club. Vooral aan het begin en het einde van het seizoen is er veel werk te verzetten om voor alle teams van een goede en veilige keepersuitrusting te voorzien. Daarnaast was het voor mij een leuke manier om meer te leren over keepen. Ik kan dat iedere ouder van een keeper aanraden. Ook voor ‘niet-keepers’ zoals ikzelf.
Wat is een leuke bijkomstigheid?  Vanaf het tweede jaar D is Geeske zelf ook keeperstraining gaan geven aan de jongste jeugd. Zo kan ze haar ervaringen overbrengen op de jongere keepers en ontwikkelt ze haar vaardigheden als coach. Bovendien verdient ze ook nog een leuk zakcentje.
Wist je dat… Het bij HC Naarden in de D-jeugd ook mogelijk is om speler en keeper te zijn! Om erachter te komen of keepen echt wat voor je is, kun je ook aangeven als je een seizoen om de week wilt keepen. Is dat wat voor jou? Laat het weten via [email protected] Als je andere vragen hebt of een keertje mee wilt trainen met de keeperclub, mail ons dan ook!
Lees hier de andere artikelen van Help, mijn kind wil keepen!

 
Nieuws afbeelding
9 jun 2022

Nieuw terras & speeltuin in aanbouw

De komende 3 weken zal het team van Lodewijks 'Groene geluk' aanwezig zijn op onze club. In deze weken gaan zij ons buitenterrein vergroenen en verfraaien. En gaat de langgekoesterde wens in vervulling en komt er een speeltuin voor onze kinderen! 🌿🤸 Zo’n verbouwing gaat natuurlijk niet ongemerkt voorbij. Het klusteam weet dat alles gewoon doorgaat op de club en zal daar rekening mee houden. Ook zullen er opnames gemaakt worden voor het programma van Lodewijk 'Groene geluk'. Echter komen alleen mensen in beeld die daarvoor vooraf toestemming hebben gegeven. Het weekend van 25-26 juni zal het klaar zijn en kunnen we ervan genieten tijdens het familietoernooi. Inschrijven hiervoor kan allen nog dit weekend trouwens! 

 
Nieuws afbeelding
9 jun 2022

Lustrumwedstrijd Batavieren - HCN Sterrenteam

Ter ere van het lustrum spelen op zondag 19 juni om 16 uur de Batavieren, een selectie van oud Nederlands elftal spelers, tegen een sterrenteam van HC Naarden. Bekende namen onder meer van de Olympische spelen in Tokio nemen het op tegen onze eigen toppers. Tijdens en na de wedstrijd is er vanzelfsprekend gelegenheid om met elkaar te genieten van een borrel met muziek.
Het belooft een mooie wedstrijd te worden, dus kom allemaal kijken!

 
Nieuws afbeelding
8 jun 2022

D-meisjes gezocht

Voor de meisjes D hebben we door wat extra ruimte nog een paar plekjes over. Ben jij of ken jij iemand die het leuk lijkt om bij HC Naarden in de meisjes D te starten komend seizoen? Aanmelden kan nu nog via het inschrijfformulier op de website!

 
Nieuws afbeelding
8 jun 2022

Huldiging kampioenen

Aan het eind van het seizoen komen de kampioenen in zicht. En er zijn al veel successen langsgekomen! Aankomende zaterdag 11 juni om 17:00 uur vieren we dit met de huldiging van de kampioenen op de club. Kom ze feliciteren en daarna dansen op de tunes van de DJ. 
Er is ook nog een aantal teams die kans maken op het kampioenschap zoals: JD5 – 11:00 Thuis JD6 – 08:30 Uit MC1 – 14:20 Uit MC6 – 15:25 Thuis
Deze en alle andere teams veel succes in de laatste ronde. Kom aanmoedigen. Ouders, spelers en andere fans. Het helpt altijd!

 
Nieuws afbeelding
7 jun 2022

Jongens C1 is al kampioen Super C

Door een knappe winst op Alliance weet Jongens C1 nu al dat ze kampioen zijn. Met 20 punten zijn ze onbereikbaar voor rivaal Kampong. Goed gedaan mannen en verdiend door met elkaar er hard voor te gaan. Gefeliciteerd toppers, geniet ervan. Naarden is trots op jullie en alle ander kampioenen. Op nu naar het NK op 18 juni, en veel succes daar.   Kom aanstaande zaterdag naar de club om de Jongens aan te moedigen voor de laatste wedstrijd in de poule op veld 1. Om 10:20 spelen ze tegen Rood Wit.  

 
Nieuws afbeelding
7 jun 2022

Kom Jongens B1 aanmoedigen

Na een mooie tweede plaats in de landelijke competitie poule, gaat JB1 nu op voor de play-offs voor het NK. Wat een topprestatie. Ze spelen daar the-best-of-three. Nu zaterdag 11 juni starten ze ‘om de hoek’ tegen het nog ongeslagen Schaerweijde om 12.10 in Zeist. Bij deze pittige pot kunnen ze alle support van Naarden gebruiken. Dus kom met je hele, of halve team naar Zeist. Met vlaggen, toeters en wat meer. En laat zien dat deze mannen er niet alleen voor staan. Hup Naarden!

 
Nieuws afbeelding
3 jun 2022

JC1 speelt ook voor deelname NK zaterdag!

Zaterdag 4 juni spelen wij tegen Alliance; de nummer drie. Bij winst zijn we kampioen en hebben we een ticket voor het NK! Bij gelijkspel gaan we ook naar het NK en kunnen we de week erna kampioen in eigen huis worden!🏆💪🏻 Als je zin hebt en even wil rijden kom zeker langs 10:45!

 
Nieuws afbeelding
2 jun 2022

Van de voorzitter

LEF: dat is wat ons kenmerkt in de afgelopen 35 jaar. Dankzij het LEF van Joost Grasso, die de club heeft opgericht. Die samen met de eerste leden het LEF had om zèlf het eerste veld aan te leggen. En nu zijn we drie decennia verder. Waarin we het LEF tonen om de jeugd vanuit een eigen visie te leren hockeyen. En dit jaar ook het LEF om een eigen blaashal te kopen. Ja, het is ons gelukt: komend zaalseizoen staat op veld 3 een dubbele blaashal! 
LEF is ook het woord dat me te binnen schiet als ik terugdenk aan vorig weekend. We zijn ontzettend trots op de spelers die dit weekend afscheid namen van D1 en H1. De meesten speelden al sinds de jongste jeugd bij HC Naarden. In de afgelopen 15 jaar zijn de teams qua niveau enorm geklommen: van de vierde klasse naar de eerste klasse (dames) en de overgangsklasse (heren). Een prestatie van formaat. Niet voor niets krijgen clubiconen Mattie, Leuf, Max, Gijs, Joey een plekje op onze Wall of Fame in het clubhuis. Het einde van een tijdperk. Ontzettend dank voor de mooie wedstrijden die jullie in HC Naarden-tenue gespeeld! 
LEF geldt ook voor Vincent, die afscheid nam als coach van H1. Een enorme stap, want Vincent is ruim 12,5 jaar aan onze club verbonden geweest en heeft heel veel voor HC Naarden betekend. Niet voor niets werd hij bij zijn afscheid als technisch manager in 2019 al benoemd tot Lid voor het leven. Ik vond het indrukwekkend om het enorme applaus te horen bij zijn afscheid afgelopen zondag. Vin, het ga je goed! 
En LEF is het motto waarmee we de komende weken regelmatig een feestje gaan vieren. Op zaterdag 11 juni voor de jongste jeugd en de jeugd. Dan vindt ook de huldiging van de kampioenen plaats. Op zondag 19 juni spelen de Batavieren (oud-internationals) tegen het HC Naarden-sterrenteam (wie durft zich aan te melden?!). En als afsluiter van het seizoen het Familietoernooi Futuristick op zondag 26 juni. 
Tot slot… wie had het LEF om de Kampioensschaal van JH1 uit het clubhuis mee te nemen? Lief HC Naarden-lid, wees een vent of grote meid en breng die Kampioensschaal weer terug op de plek waar deze thuishoort. Dank alvast!

 
 

HC Naarden - Sportpark 'Naarden'
Amersfoortsestraatweg 14
1411 HC Naarden
Tel: 035 - 695 1001
[email protected]