JEUGD Organisatie

GOED LEREN HOCKEYEN MET PLEZIER!

Jeugdhockey is opgebouwd uit een aantal leeftijdsgroepen. De Technische Commissie is verantwoordelijk voor het beleid en de organisatie van het jeugdhockey. In dit stukje wordt weergegeven wie zich bezig houdt met het jeugdhockey (Organisatie), wat de kenmerken van het beleid per categorie zijn (onder Hockey > Jeugd >Mijn weg naar tophockey) en welk trainingsbeleid HC Naarden hanteert (onder Hockey > Jeugd > Trainingen).

 
Zie voor alle namen en e-mailadressen:
De club > Organisatie >
 

Technische commissie Jeugd

TC Jeugd is een enthousiaste en toegewijde groep van categoriemanagers die samen met de Technische Staf verantwoordelijk zijn voor het technisch beleid voor de A t/m D teams. Er zijn maar liefst 60 junioren teams! Dit betekent onder meer het verzorgen van de indeling van de managers, trainer-coaches en spelers voor alle teams. Maar ook bijvoorbeeld het volgen van de wedstrijden, contact onderhouden met de trainers & managers, organiseren van oefenwedstrijden, planning wedstrijdschema’s en opleiding van de trainers.

Achter van Links naar rechts: Vincent van de Peppel (Algemeen technisch manager), Frederique Schornagel (Cat MC), Jeroen Buné (Coördinator Technische zaken), Chris van Nus (Technisch manager jongens), Gabriëlle Slieker (Verenigingssecretaris & wedstrijdsecretaris Junioren & Senioren), Yvonne Veraart (Cat ZMD/ZMC)

Midden van links naar rechts: Hans Otten (Bestuurslid Jeugd breedte), Saskia Laane (Cat JA/JB), José Kippersluis (Cat MD), Suzanne Stuurman (Voorzitter TC-junioren meisjes & GJK)

Voor van links naar rechts: Joost Ruempol (Cat MA), Taco van Witsen (Cat JD & voorzitter TC-junioren jongens), Theo Korver (Cat JC & keeperscommissie), Liesbeth Hogenbirk (Cat MB)

Niet op de Foto: Mark Klijnsma (technisch manager meisjes), Boudewijn van de Bosch (Ass. Technisch manager jongens), Karlien Veilinga (Ass. Technisch manager meisjes)


Technische commissie Jongste Jeugd

Bij de Jongste Jeugd maken kinderen kennis met de hockeysport, waarbij spelplezier en (sociale) veiligheid voorop staan. Vanaf de Benjamins/Mini’s (6 jaar) tot en met de E8-tallen (10 jaar) maken de kinderen ieder jaar een stapje naar een groter veld. Daarnaast worden er ook grote technische sprongen gemaakt. Dat is wat deze groep zo leuk en boeiend maakt.

Technische Commissie Jongste Jeugd bestaat uit een grote groep enthousiaste en betrokken ouders, die ervoor zorgen dat de kinderen (ruim 500!) goed begeleid worden. Samen met de Technische Staf is de Technische Commissie verantwoordelijk voor het beleid en de organisatie van de Jongste Jeugd op HC Naarden. Dit behelst onder meer het aanstellen en begeleiden van de manager/coaches, indelen van alle teams, het volgen van wedstrijden, begeleiden van jeugdtrainers, zorgen voor de juiste materialen en de organisatie op en rondom de velden. Wij onderhouden het contact met de KNHB, de manager/coaches en de trainers, verzorgen clinics, (onderlinge) oefenwedstrijden en de Mini-slotdag.


Op de foto v.l.n.r. Babette Verdult, Juliette van Enckevoort, Patrick ten Berge, Wietske Groenink, Daan Goote, Floortje Bakker, Nynke Quant, Marijke van Rij, Lilian Rijcken-Voigt, Meike Wentink, Kathelijne Osterloh en Marlijn van Straaten.

 

Niet op de foto: Henriette Grijzenhout, Leon Arendsen, Linda van der Klugt en Karlijn van Hartingsveld.

Commissie Zaalhockey

De Zaalhockey Commissie is verantwoordelijk voor de organisatie van het gehele zaalhockeyseizoen. Zaalhockey staat los van het veldhockey. In principe hebben alle spelers vanaf de D-jeugd de gelegenheid deel te nemen. Deelname is vrijwillig. Zoveel mogelijk teams krijgen training in de zaal, helaas is er niet voldoende zaalcapaciteit aanwezig om iedereen binnen te laten trainen.

Er wordt apart contributie geheven ter dekking van de kosten voor zaalhuur, training en afdracht aan de KNHB.
Zaalhockey vindt plaats van half december tot half februari. Er is geen overlap met de veldwedstrijden, alleen in geval van inhaalwedstrijden.
 
Zie verder onder Hockey > Zaalhockey

Commissie Overgang Junioren - Senioren

HC Naarden biedt je de mogelijkheid jouw hockeycarrière voort te zetten in de Senioren; het aantal seniorenteams is inmiddels uitgebreid tot zes team, het doel is dit in de toekomst verder uit te breiden. Doel van de commissie is dan ook de A-spelers te behouden voor de club en de overgang zo soepel mogelijk, en gestructureerd, te laten verlopen. De A-categorie is dus een speerpunt in het jeugdbeleid.
In de 'Overgangscommissie' zijn vertegenwoordigd:
- Categoriemanagers Meisjes en Jongens A
- TC Senioren
- Voorzitter TC Jeugd.
 
 

HC Naarden - Sportpark 'Naarden'
Amersfoortsestraatweg 14
1411 HC Naarden
Tel: 035 - 695 1001
[email protected]