Goois Jeugdhockey Kampioenschap

Al sinds 2013 dé sportieve aftrap van de competitie Gooise jeugd: het Goois Jeugdhockey Kampioenschap.

Zaterdag 24 augustus 2019 zal alweer de 7e editie van het Goois Jeugdhockey Kampioenschap (GJK) plaatsvinden. Het is inmiddels een bekend fenomeen voor de Gooise hockeyjeugd, dat na de zomer de competitie sportief wordt afgetrapt met een toernooi waaraan alle jeugd met ruim 4000 kinderen van alle Gooise clubs aan deelnemen. Een mooie burenstrijd tussen alle Gooise clubs!

Voor wie is het GJK bedoeld

Het GJK is bedoeld voor alle jeugdspelers van de A t/m D categorie in het Gooi, voor alle teams die nog deze dag nog niet gestart zijn met de competitie. De hockeyclubs Gooische, Hilversumsche, Huizen, Laren, Naarden en 't Spandersbosch ontvangen ieder één specifieke leeftijdscategorie. Op deze manier wordt gezamenlijk het nieuwe hockeyseizoen ingeluid waarbij sportief en respectvol gedrag de rode draad is.

Wat is het GJK

Het GJK is een jaarlijks terugkerend evenement en heeft als doel jeugdleden, hun begeleiders en ouders te wijzen op het belang van wederzijds respect in en om het veld en richting de scheidsrechters. Het GJK is begonnen in 2013 en een initiatief van de 6 hockeyclubs uit het Gooi en wordt gezamenlijk georganiseerd. Het GJK is zelfs het grootste hockeytoernooi van de wereld!

Welke club wint de Fair Play Award en/of wordt Goois Jeugdhockey Kampioen?

Het GJK kent twee prijzen: Goois Jeugdhockey Kampioen en de Fair Play Award.

Goois Jeugdhockey Kampioen wordt de club die de het beste scoort op de combinatie van wedstrijdpunten en sportiviteitspunten. Als team kan je Fair Play punten verzamelen door respectvol en sportief gedrag te tonen tijdens je wedstrijden. Bij ongewenst gedrag worden uiteraard punten afgetrokken.
Aan het einde van de dag tellen we de wedstrijdpunten én de sportiviteitspunten van álle teams bij elkaar op en delen die door het aantal gespeelde wedstrijden. Dus of je nu speelt in JD4 , MC2 of MA3: alle scores van een club tellen mee. De club met het hoogste gemiddelde mag zich het hele seizoen Goois Jeugdhockey Kampioen noemen.

Daarnaast wordt de "Fair Play Award” uitgereikt aan de club die op en om het veld het meest sportief gedrag heeft getoond. Hierbij wordt gekeken naar de spelers, maar zeker ook naar de begeleiders en de supporters.

In 2016 heeft HC Naarden deze mooie grote beker een jaar mogen houden en is deze in 2017 overgedragen aan Hilversum.
In 2018 heeft HC Naarden zowel de beker gewonnen als de Fair Play Award. Je ziet deze vlag het hele seizoen boven ons clubhuis wapperen.

We Are Fair Play

 

In 2011 is de "Hansie Forever Foundation” opgericht door de familie Meijer. Dit als commitment aan hun verongelukte zoon Hans, voor wie sportiviteit en eerlijkheid altijd erg belangrijk was. Met het uitdragen van het gedachtegoed "We Are Fair Play” willen zij sportief en respectvol gedrag bevorderen op en naast het veld. De stichting werkt inmiddels al jaren goed samen met de organisatie van het GJK. Samen met onder andere Fair Play Coaches, die gedurende de dag op de clubs aanwezig zijn, bepaalt WAFP aan welke club de "Fair Play Award” dit jaar zal worden toegekend. Meer informatie op www.wearefairplay.com

Voor meer informatie kijk je op facebook.com/GooisJeugdhockeyKampioenschap en instagram.com/GooisJeugdhockeyKampioenschap of stuur een mail naar de GJK commissie via [email protected].

Tot editie 7, op zaterdag 24 augustus 2019!
 
 
 

HC Naarden - Sportpark 'Naarden'
Amersfoortsestraatweg 14
1411 HC Naarden
Tel: 035 - 695 1001
[email protected]